Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Alkyton nemá barvu?

Od: mirkav odpovědí: 7 změna:

Ahoj, právě jsem se dala do nátěru plotu, plot jsem nyní natřela ale nátěr nemá barvu. V plechovce je vidět modrá barva ale na plotu vidím jako bezbarvý lak :( Čím to je?

Tady je koupená barva:

kupbarvy.cz/...

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

6x
Dobrý den, mohu se jen domnívat, že jste barvu zapomněla před nanášením pořádně rozmíchat a pigment zůstal usazený u dna plechovky. Snad každá barva se musí nejdříve pořádně rozmíchat. Zdravím!
doplněno 09.03.24 17:22: mirkav - já jsem si vždy vystačil s tyčkou, ale chtělo to míchat déle. Poznáte to tak, že barva začne krýt.
doplněno 09.03.24 17:29: mirkav - samozřejmě, že musíte začít míchat ode dna plechovky, protože tam je pigment usazený.
mirkav
hodnocení

Použila jsem dřívko na promíchání. Je nutné použít vrtačku?

mirkav
hodnocení

Dřívko modré bylo krásně ale plot vypadá jako přetřený bezbarvým lakem. Nátěr chytal dobře ale barva nikde :D Tak zkusím víc míchat :)

mirkav
hodnocení

Já si koupila pětilitrovku barvy a odebrala zavařovačku, asi teda nerozmíchanou dobře. Když to teď promíchám bude barva kvalitní, když jsem odebrala bezbarvou část nebo musím koupit novou plechovku?

ben®
mirkav - rozumím tomu tak, že jste odebrala část barvy bez pigmentu/čirou. Já bych to moc neřešil, ale kdyby byla nyní dobře rozmichaná barva moc hustá, tak se podívejte do návodu na plechovce, jak a čím naředit.

111®
hodnocení

3x
Ale natírat až to natrene zaschne. Pred natirsnim znovu promícháme a pri natírání obcas take. Pigment je těžký a klesá ke dnu.

hodnocení

2x

Pravděpodobně špatně promíchaná barva. Ale vy natíráte plot, když je venku kolem 5st.C? Není to ideální.Vystavení nátěru mlze, rose nebo vysoké vlhkosti a kondenzaci v prvních hodinách po aplikaci může vést k zmatovatění nátěru a urychlenému vzniku koroze. Optimální podmínky pro aplikaci jsou teplota 20st.C a relativní vlhkost pod 70%.

Pokud by tam chyběl pigment i po pořádném promíchání, tak pomůže reklamace

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]