Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spor o dům

Od: otis1989® odpovědí: 15 změna:

Dobrý den, prosím o názor jestli mám nějakou šanci vyhrát spor o dům. Moje situace je taková, že pozemek je napsaný na bejvalou přítelkyni a stvební povolení taky. Dům ještě není zkolaudovaný a já bych si ho chtěl nechat ( počítám stím, že ji vyplatím) Ona ho nejspíš bude chtít taky. Moje investice byla větší i když započítám pozemek. Máme spolu dítě a já bych chtěl abych mu byl co nejblíž a to znamená že já tam chci a musím zůstat.. Prošlo by u soudu, že nemám zázemí které jsem tvořil pro nás proto ten dům chci? Mimochodem bejvalá přitelkyně se odstěhovala zpátky k rodičům. Děkuji ze nějaké poznatky

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

9x

Šance je vždy, vyhraje ten, kdo bude mít lepší právní zastoupení.

Zde určitě nedostanete takovu radu, abyste již jásal, že jste vyhrál. Páč každý soud chce slyšet i tu druhou stranu.,

Prošlo by u soudu, že nemám zázemí****to vůbec nic neznamená.

hodnocení

9x

Vseobecne vas najlacnejsie vyjde s expartnerkou sa dohodnut o vyrovnani, spisat zmluvu o rozostavanom dome a tiez kupno-predajnu alebo darovaciu na pozemok, na to vsetko potrebujete pravnika.

Ak to budete eskalovat, sudit sa a pod, tak presudite gate, zadotujete pravnikov a bude sa to tahat dlhe roky s neistym vysledkom.

Pane Peter, souhlas, vždy je lepší se dohodnout. Ale prý jsou na světě i lidi, co se nikdy s nikým nedohodnou. Přeji tazateli, aby to bylo dle Vás. Dohoda.

hodnocení

8x

Nejste manželé, takže právně jste cizí lidé. Pokud nemáte na katastru vložené právo stavby podle § 3054 a násl. občanskéko zákoníku, je pozemek i stavba někoho jiného a vy jste invetoval do cizí věci. U soudu by se nejspíš projednávala výše vaší pohledávky. Tipuju, že by šlo o letitý spor, ve kterém by nikdo nedostal náhradu nákladů řízení. Není nad dohodu.

km
hodnocení

5x

Pokuste se za každou cenu dohodnout, bez právníků a soudů, následnou dohodu pak můžete právně stvrdit. Snažte se více nepoškozovat váš vztah, myslete na to, že to bude matka vaší dcery celý život, že minimálně do plnoletosti dcery s ní budete muset komunikovat. Myslete také na to, že špatný vztah rodičů poškozuje především dítě.

Z toho co píšete není vše úplně srozumitelné, ale obecně lze říci, že vše se dá tak nějak určit na základě příjmů, faktur, zděděného jmění, komunikace (maily, sms, nahrané telefonáty). Každopádně pokud chcete u případného soudu co nejvíce uspět, zajistěte si co nejlepšího právníka, který se na podobné spory specializuje.

p23®
hodnocení

2x

Jo, jo. To Vaše přátelství. Přítelkyně, přítel a k tomu ještě dítě. Příště si dejte pozor do čeho jdete. Je to pak velice náročné.

Chudák dítě. Dítěti budete nejblíž, pokud se nerozejdete. Pořád jste otec. Chtít můžete vše. Ale nyní záleží především na přítelkyni a dítěti. Nejlépe je domluva. Jinak se budete muset soudit. Stres pro všechny několik let.

Držím palce. Zdravím.

hodnocení

Děkuji, s tím počítám, že bude chtít slyšet i druhou stranu. A ještě není schopna doložit snad jedinou fakturu. Dům byl stavěn za hotový bez hypotéky. Vše je na mě.

Tak v pondělí se koukněte po právním zastoupení ve Vašem okolí a už budete vědět, až Vás někdo přijeme.

hodnocení

0x

Kolega řešil úplně stejný případ,postaveno bez faktur.Nedohodli se.Dúm dostala manželka s dětmi.Stavěly mu to firmy načerno za protislužbu.

hodnocení

Já toho měl taky hodně bez faktur. Ale naštěstí jsou schopni mě je dodat zpětně. A hodně placeno z mého účtu. Ona účet nemá. Bylo mě řečeno, že i ona bude muset dokázat co do toho investovala.Ona to chce dohodou ale já se nechci zbavit baráku už jen, že chci malou co nejvíc. ona se tomu přikláněla než její otec do toho začal rejpat. A jinak děkuji moc mě to neuklidnilo.

lilil
Faktury jsou pro soud dulezite.rovnez prokszani platby, kdo platil.

hodnocení

0x

Něčím podobným jsem si prošel. Bohužel jsem byl vyplacen já. Argumentace ženy je vždy taková, že s dětmi nemá kde bydlet a že dům potřebuje pro děti. To, že se odstěhovala k rodičům může být jen dočasné řešení. Pozemek je její a tady je jasné, že pokud ukáže , že je její, může si ho zamknout a vás tam nepustit. Policii předloží výpis z katastru a vy jste nahraný.

Potom si dá provést odhad nemovitosti a z ní vás vyplatí. Potom budete shánět vy právníka a dávat peníze jemu aby jste z toho alespoň vytěžil. Pokud nemáte všechny faktury, je jasné, že dokladování bude k ničemu a soud se přikloní k "nezávislému" odhadu a pak asi bude muset nějak rozhodnout kolik z toho bude částka k vyplacení. Pokud ona nebude mít doklady, je jasné, že vám vyplatí do výše odhadu nebo do výše doložených faktur.

Takže hodně záleží na tom, co bude požadovat ona, protože ona drží dítě a na její stranu se vždy soud přikloní. Musela by být alkoholička nebo něco horšího aby to bylo jinak a vy jste získal dítě do péče. To ale nevybojujete sám. Soudní tahanice jsou většinou o ztrátě soudnosti obou o nervech a platí jediné moudré řešení a tím je rozumná dohoda.

hodnocení

My jsme si všechno psali kdo co platil. A sama i textovkou přiznala že tam mám většinový podíl. Na odhad čekáme. A další věc, já jsem schopný ji dát hned peníze na ruku a ona nejspíš ne a ještě je na rodičovské dovolené, tak nevím kdo by ji co pujčil. A ještě přiznala, že se u rodičů cítí doma a že ji tam budou potřebovat. Mají 2generační dům. Ale jinak jsme se rozešly celkem v klidu. a ona chce aby jsme zustaly kamarádi. Tak snad bude rozumná a bude přemýšlet o tom co nejvíc potřebuje malá a aby byla co nejmín ve stresu. Děkuji za poznatek. Možná budu muset vzít co nabídne abych nešel s holou prdelí.

p23®

Možná s holou jste přišel, možná i s holou odejdete. Držím palce. Zdravím.

hodnocení

0x

Pokud nejste manželé, pozemek není psán na Vás a stavba také ne, tak bude také hlavně záležet jak je to dlouho, co jste to všechno financoval - pokud máte v ruce faktury na Vaše jméno, výpisy z vašeho účtu a třeba i nějaké svědky a nejde o událsoti staré tuším více jak dva roky, lze se domáhat na přitelkyni nějakého finančního vypořádání. Co je starší, bude bohužel nespíš promlčené.

Byl jsem svědkem podobného sporu, události co byly starší tuším těch dvou let, soudkyni vůbec nezajímalo právě z důvodu promlčení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]