Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nastavení vypousteciho ventilu WC

Od: petrriha odpovědí: 11 změna:

Ahoj,

nedaří se mi nastavit vypouštěci ventil na wc. Pokud stisknu splachnuti jen po malé potřebě, většinou tece voda jen dokud splachování držím. Mělo by stačit jen jedno stisknutí a vytect nastavené množství vody. Nějak se mi to ale nedaří skoulet. Poradíte?

Zkousel jsem si hrát s tím červeným sroubem (oběma směry), ten by měl to množství vody nastavit, pak je dole ta červená klapka/krytka, kterou jsem zkousel otevřít/zavrit, atd. ale nic nepomáhá.
dekuji za každou radu :)

Nastavení vypousteciho ventilu WC
Nastavení vypousteciho ventilu WC #2
Nastavení vypousteciho ventilu WC #3

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Napřed bych to celé zbavil nánosů vodního kamene například octem. Mohlo by to pomoci.

09.03.24 13:35

hodnocení

0x

Tady na tom není co seřizovat, co by vedlo k nápravě. Celý ventil vyhoďte a kupte nový. K tomu většinou budete potřebovat i nové nerez šrouby, kterými je nádržka připevněna ke klozetu a náhradní pěnové těsnění mezi nádržkou a klozetem. Díly je dobré si vzít jako vzorek do prodejny s instalatérskými potřebami

Asi nejběžnější duální vypouštěcí ventil ALCA v síti hobbymarketů

Nastavení vypousteciho ventilu WC #4
petrriha
hodnocení

jirimares: vyhodit z jakého důvodu?

Evidentne tam něco nastavitelneho (množství vody) je. Důvod vyhazovat nevidim, proč bych dle tebe měl? Nejsem odborníkem, ale přijde mi to trochu mimo. Auto tady opravím, než ho pošlu ze skály.

Ale vy píšete, že nechcete držet celou dobu prst na tlačítku, ne že chcete nastavit množství vody a to je rozdíl

petrriha
hodnocení

Ano, dříve to fungovalo tak, ze stiskem malého tlaticka (je tam to dvojité) vyteklo pouze X litru.

pak jsem to rozebíral, protože protekal, vyčistil od kamene, atd. a nyní se mi nedaří malému tlacitku vrátit původní funkci.

Co na to říct? Pokud jste to rozebral a nevrátil do původního stavu, tak vás těžko na internetu navést k tomu, jak to mělo vypadat předtím. Příčina je rychlé padání válce s těsnící manžetou dolů. Proto musíte držet prst déle na tlačítku. Buď na to přijdete sám nebo to vyhodťe.Proto na tyto případy vždy mám jedno řešení a tou je výměna. Jde to ještě provést bez zásadní demontáže nádržky tak, že si zjistíte výrobce podle výrobního čísla (bude někde vyražené z boku) a objednáte modul, který ho nahrazuje. Pak půjde použít jen vrchní část vypouštěcího mudulu, který jen vložíte do spodního a pootočením zajistíte.

Pokud neseženete kompatibilní, můžete použít ten nejvíce běžný dle vyobrazení ale už s tou prací a díly navíc

petrriha
hodnocení

A k čemu muže sloužit (nebo slouží) ta červená krytka dole? Spíše by měla byt otevřená nebo stažena dole? Projde mi, ze se nic nemění, pokus omyl, ale třeba mi to pomůže ve zkoušení kombinaci.

aaa

Ta červená krytka slouží k tomu, kolik se má vypustit litrů vody z nádržky wc. Když je otevřená jako na obrázku (tedy úplně), tak vyteče méně vody. Pokud je zavřená, vyteče více vody. Pomaleji klesá uzávěr dolů, tedy lépe řečeno.

petrriaha
hodnocení

0x

jirimares: vyhodit z jakého důvodu?

Evidentne tam něco nastavitelneho (množství vody) je. Důvod vyhazovat nevidim, proč bych dle tebe měl? Nejsem odborníkem, ale přijde mi to trochu mimo. Auto tady opravím, než ho pošlu ze skály.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]