Nejste přihlášen/a.
Vyzkoušel jsem poprvé upnout elektrickou vrtačku, nasadit brusný kotouč a brousit nářadí. Šlo to výborně, přesto jsem ale měl nepříjemný pocit, nemůže-li se něco stát. Například nemůže-li se rozlomit brusný kotouč či podobně. Klasická bruska má ochranný kryt, což v tomto případě není. Máte někdo negativní zkušenost?
Dík za radu
Myšák
Všechno je nějak nebezpečné.Flexa vám nadělá víc paseky než kotouč na vrtačce.Existují kotouče přímo do vrtačky.Já ale nevím,jaký máte.Když tam nedáte extra velký,tak by se nemělo nic stát.Záleží hodně na otáčkách a opatrnost při manipulaci,aby nepraskl.
Pokud jsem dobře porozuměl:máte asi na mysli stopkový vrták o průměru 4 cm? Ten bez potíží zvládne i 10 000 ot. za minutu, jeho obvodová rychlost je malá.V každém případě však musíte mít brýle a nebo jaště lépe plexi štít přes celý obličej.
doplněno 05.06.10 22:50:Dementuji se:stopkový brusný kotouč.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.