Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
řeším problém v bytovém domě .Dům prošel před lety rekonstrukcí .V místech kde byli v minulosti kotle na pevná palivav jsou v mnoha bytech závěsné kond. kotle. I přes to ,že kotle mají podle výrobců minimální hlučnost ,tak produkují při chodu nestálý dunivý zvuk ,který se přenáši jak na chodbu tak do sousedních bytů.Vytápění je podlahové a to je též problém ,konkrétně můj byt má radiátory takže jeho provoz je max 1h denně ,ale ty spodlahovkou jedou v kuse několik hodin a to dunění je téměř nepřetržité protože jsou to min. 2 kotle ,které to způsobují. Pro doplnění kotle jsou zavěšeny v malé chodbičce která je uprostřed domu a odvod spalin vede původními komíny. S jistotou můžu lze určit ,že dunění způsobují oběhová čerpadla na těchto kotlích (jejich vibrace) Prosím o radu nebo osobní zkušenost jak zamezit tomuto dunění nebo alespoň omezit na přijatelnou míru.
Mozno pomoze zavesit kotol cez silentbloky, ale to musite majitelom bytov zaplatit (material + praca), im samotnym to zjavne nevadi. Ono je to dost divne, logicky by najvacsi hluk mali mat v byte oni, nie vy ako sused.
Děkuja Vaši reakci .nejde mi o peníze ,ale o pohodu bydlení rád bych pokud by se mi někdo ozval jak stejný problém řešili. Bojím se ,že pak se může i nadále přenášet hukot přes trubky nebo přívod plynu ,ale nevím i tak Vám děkuji
Presne ako pisete, samotny kotol mozete zavesit inak, ale stale hrozi prenos cez potrubia, i ked v mensej miere. Na uvod by som sa skusil dohodnut so susedmi, nech kotle manualne zapnu a vypnu, ci to je na 100% obehove cerpadlo.
Zajdite k nim do bytu, stojte vedla kotla, nech mate istotu.
Děkuji za snahu o pomoc s vyřešenám problému ,ale dunění je skutečně od oběhového čerpadla ,protože .Kotel netopí a ani ventilátor nejede pouze běží oběhové čerpadlo a je slyšet to dunění,
Takže změňte otázku.
Nejde o kotle, ale o hydraulické rázy od oběhového čerpadla.
Musíte odhlučnit potrubí - pružné závěsy.
Čerpadlo samotné příliš mnoho hluku nevydává.
Děkuji za podmět..nejsem technuk tak si nedovedu představit jak by se to dalo provést. Rozvody teplé vody jsou v mědi ve zdi a v podlaze. Kompenzátor též asi nelze použít neboť jsou dlouhé a ode zdi potrubí ke kotlu je příliš krátké aby tam šlo vložit. Napadá mě ještě hydrolux zda by to neřešil. Rád si přečtu ještě Váš názor
s pozdravem MP
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.