Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přístřešek a pochoz

Od: mettaxa® odpovědí: 3 změna:
Ahoj stavitelé, nepomohli byste mi prosím?
Chtěl bych k hlavnímu vchodu, který je oproti terénu ve výšce 80cm (dům na vrutech) postavit pochozí část o šířce 100cm a délce 400cm se stříškou ve výšce 300cm. Nechci vrtat do fasády, izolace atd. a proto jsem si říkal že hodím na kotvy 6 nosných trámů (3 u domu a 3 vzdálené) o průměru 80x80mm. K těmto nosným trámům pak pomocí zátěžových úhelníku hodím podélně dva 4 metrové 60x80mm. Ty budou sloužit na finální prkna a měl bych k tomu pár dotazů.
1) Ty nosné trámy stačí 80x80mm a rozteč mezi nimi 2 metry? 6 kusů na 4 metrovou délku (4 krajní a 2 prostřední). Budou držet jak podlahu, tak stříšku, protože neplánuji podkládat zvlášť ještě podlahu.
2) ty trámky na podlahu je v poho 2 kusy po 4 metrech nebo raději 4 kusy po 2 metrech a stačí 60x80mm?
3) Finální pochozí prkna budou na těch trámech s roztečí 100cm. Jaký průměr zvolit aby nepraskly uprostřed?
Případné další tipy uvítám, prozatím moc díky všem.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Vámi uvažované tloušťky bych vynásobil minimálně dvěma.

Souhlasím, v bodě 3 doplním, že pokud bude pochozí část z boku počasí otevřená, bude lepší položit fošny 50mm tl. ne z důvodu, že by "praskly" ale aby se lávka nehoupala a byla stabilní. Mezi fošnami pak nechat mezery aby mohl propadat písek a drobnější kamínky

km
hodnocení

0x

Přijde mi to celkově poddimenzovaný a že to bude vypadat blbě (provizorně, bude se to kroutit a vrzat). Taky třeba počítat s tím, že na to může napadnou sníh.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]