Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, tady bude asi rada drahá. Soused chce zaplotit svůj pozemek, ale tím pádem nám znemožní příchod do domu. Bohužel chodíme přes jeho pozemek, chalupa byla postavená v roce asi 1890, prarodiče ji koupili v roce 1903. Tehdejší sousedé byli normální lidé, tak se chodilo přes jejich pozemek je to asi 100 m2 tráva. Bohužel jsem přistoupila na přání souseda a vyměnila pozemek, nechtěl abychom chodili kolem jejich oken. To bylo v roce 1995, soused slíbil rukou dáním, že mám pozemek těch 100 prodá - dokonce slíbil, že za symbolický dolar. Moje velká chyba, že jsem dala na sliby a podání ruky- dříve to tak nějak platilo. Zátím se nic neděje, ale poslal dopis, že nám cestu zaplotí. Jsme už senioři a sanitka se k nám nijak jinak nedostane. Jsme ve stresu a stres je velký neřád. díky za nějakou radu, ale asi to bude obtížné. Blahová eva
Zde bude rada zdarma, ale nevím, zdali pomůže. Ve Vašem případě bych došel za starostou, aby pomohl řešet problém. Třeba se najde někdo, kdo se kámoší se sousedem a domluvíte se.
Vy nemáte jinou možnost přístupové cesty?
vydržení...
= právník a vymáhat to i soudně. Starosta atd. jako souběžné řešení po druhé koleji (břemeno uzná+zapíše i bez soudu). Nečekat až tam plot bude!
děkuji za odpověď, bohužel k nám není žádný přístup než přes ty jeho pozemky. Máme sice 2 přístupy, ale oba jsou přes jeho. Jeden přístup je vedený jako cesta, druhý je veden jako neplodná půda. Cestu si zahradit netroufá, protože po ní jezdí kdekdo. Myslím, že by to s ním špatně dopadlo, bohužel těch 100 m2 je hned vedle našich humem. Stějně děkuji Blahová
Pak přistupujte po jeho cestě, tu nezahradí...
Tak si chápete, že se mu nelíbí, že mu chodíte po jeho pozemku. A že vám ten pozemek 100 m2 nechce pro/dat, no tak holt musíte nabídnout více, nebo se zeptat, kolik si představujete cenu, aby vám to prodal
Podle toho budete rozhodovat, jestli mu to dáte, anebo budete chodit po cestě, za to delší cestou.
On vás beztak jenom tak zkouší, co mu nabídnete, protože když si to oplatí, to bude stát desetitisíce, tak asi jen vy víte, jestli to chce nebo potřebuje nebo o co mu jde. Ale oplotit může, každopádně vy se můžete slušně zeptat, jestli vám dá klíče od Branky abyste mohli chodit Co já vím co vám řekne.
Tento odkaz vás asi nepotěší:
ceskatelevize.cz/...
Najměte si dobrého právníka a snažte se docílit "vydržení věcného břemene, služebnosti cesty"nebo "zřízení nezbytné cesty".
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.