Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zateplení CDM-INA 375mm

Od: zatepleni odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, budu zateplovat starší dům, který má 375 CMD INA cihlu, na tom je zvenku břizolit. Uvažoval jsem o 14-16cm šedého polystyrenu. Máte někdo podobnou cihlu, popř. kolik cm jste dávali?

Používali jste zakládací profil? Budu dávát XPS 30cm do zeme pro podsklepenou čast, tzn, mohu pak šedý polystyren lepit na XPS (myslím tím zeshora) Popř. pokud je zakládací profil, je lepší s okapničkou? Nebo stačí bez?

Máte zkušenosti s lepením polystyrenu na bžizolit na pěnu + kotvení?

Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Na břízolit jsem nelepil, na tutu cihlu taky ne.

Se sílou izolantu 16cm souhlasím, ale zvažoval bych 20cm a bílý. Zakládací profil bych nedával, není důvod, na přechod hrany mezi XPS a EPS bych bal lištu s okapničkou, stejně jako nad dvřmi i okny.

Do výšky 8 metrů nemusíte kotvit, dle ETAG 004 a ETICS.

Alespoň nebude risk s prokleslováním talířovek.

Ono je to v podstatě jedno na co se lepí izolant, alespoň jsem nepoznal rozdíl-jedině pak v rovinnosti plochy (leidlem se srovná i trochu vetší nerovnst na rozdíl od pěny). Prováděli jsme zateplení na beton, na škrábaný i stříkaný brizolit, přímo na ytong, na porotherm a heluz,2x na starou zateplovačku-prvně klasika eps+ stěrka s perlinkou+ točená, druhá pak eps s heraklitem + rabitz + jadrová + venkovní štuk., dokonce jsem lepil i na alu plech na mobilheimu.Doporučují -omítky omýt tlakovou vodu, vapka s rotační tryskou vezme místo oklepání kladivem i nesoudržná místa fasády!

Měl jsem dlouho fotky, od roku 2001, kdy se trošku začínalo s pěnou. Zkoušel jsem lepit pěnou skoro na vše, beton, sklo, plech, nerez, malbu, omítku atd...

Souhlas jen ještě další poznámka. S pěnou žel, je to asi levnější takže firmy dělají klasicky, lepidlem. Mobilhem byla soukromá akce .Stejně tak jako firmy všude cpou hmoždinky-pro zsik je to asi lepší i když je tam větší pracnost.

Jetě k tomu mytí fasáda jedna fotečka za vše.

zv rybářská bašta v Branné (u Třeboně) delší dobu neobývaný domek -dělal se kompletní rekonstrukce, dělali jsem jen zateplení -plášť budovy a střechy před záklopem SDK pro pokdrovní místnost.

Zateplení CDM-INA 375mm

hodnocení

1x
Na servru tzb-info je kalkulačka kde zadáte složení a tloušťky stěny a na základě výpočtu jestli vámi navrhované tloušťky budou vyhovující.
30cm do země je málo.
Pečlivě také budete muset řešit zakončení hydroizolace.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma lepení polystyrenu

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]