Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak urychlit schnuti lazury?

Od: juelen odpovědí: 15 změna:
Dobrý den natírám lazurou od Remmers tenkovrstva odstin silbergraubsh hranoly. V garazi, topim plynovym topidlem . Mam vsak silenou vlhkost stale kolem 60-70 % teplota se snazim kdyz natiram a po nateru alespon tech 15 stupnu. Kvuli vlhkosti mi to extremne pomalu schne a to i vratama skvirkou a ventilackou vetram aby peoudil vzduch peruvan. Je teda pravda ze dnesni slunicko tomu pomohlo vynesl jsem je ven na slunicko. Nektere jsem natiral na ne zcela zaschlou predchozi vrstvu muze to udelat nejaky problem? Natery vypadaji ze se pekne i tak spojily a celkem uz tak nejak zasychaji postupne ale ne jeste tak abych se odvazil na sebe hranoly stosovat . Na nekterych se mi trosku udelaly takove mapy protoze se na nich vysrazela vlhkost to asi kvuli tomu ze jsem natiral az vecer a bude vhodnejsi spis rano hodne vetrat do vecera aby alespon castecne stihla vrstva zaschnout nyni budu radeji natirat na jiz zcela zaschlou vrstvu takze cekat i dva tri dny…. Lze tomu nejako pomoci? Muze ublizit ze jsem natiral na ne zcela vyschlou predchozi vrstvu? To bylo po cca 24 hodinach vrstvi se snazim natirat tenke , aby to nestekalo jedna se o tenkovrstvou lazuru dekuji
Jak urychlit schnuti lazury?
Jak urychlit schnuti lazury? #2

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Jsou věci, které chtějí čas. Venku by to teď schlo týden, doma dva dny. Na sluníčku v létě celý den.

Je to o teplotě a vlhkosti vzduchu, což podle otázky víte...

juelen
hodnocení

Jasne tak myslite ze po 48 hodinach muzu natirat uz bez starosti druhou vrstvu kdyz povrch bude na dogyk jeste ne hcela suchy ale uz to nebude delat zadne otlaky otisky a smouhy?

Když není podklad dostatečně suchý, tak o to déle schne další vrstva. Takže další vrstva až po dokonalém uschnutí předchozí.

Navíc letité zkušenosti praví, dávat celkem tři vrstvy. Ovšem dvě hezky na rozložených věcech, pak vše složit a poslední vrstvu dát až na hotový.

re4zon
Tenkovrstva lazura se ma vsechna vsaknout a prebytecna setrit hadrem. Po vyschnuti druhe to nebude sat uz vubec a vsechno zustane na povrchu. Tri vrstvy jsou pri spravne aplikaci naprosty nesmysl.
juelen
hodnocení

U teto lasury remmers 3 in 1 pisou v technickem listu ze u hoblovanych povrchu klidne i 3 natery uplne v pohode…co jsem az ted tak vycetl
re4zon
No tak mozna to ma min susiny a tolik se to nevsakuje, kdyz to pise vyrobce, tak asi jo, tuhle konkretni jsem nemel. A teplota bude asi mit taky vliv, mozna to musis natirat fakt extremne slabou vrstvou.
juelen
hodnocení

V pohode diky za nazor i tak ale on vyrobce pise pokud je povrch hoblovany natirejte klidne i 3 vrstvy ja mam vsak povrch temer lesteny bsh hranoly v pohledove si kvalite tak si myslim ze i ty 4 vrstvy nejsou problem
re4zon
Jo kdyz je to hladke, to pak nesaje vubec. Ja vsechno brousim na 120-240 a pak to vezme vic lazury uz na prvni nater.
juelen
hodnocení

Presne tak je to uplne uzavreny to drevo je jak zrcadlo kdyby clovek natiral…
Pokud to je jen hoblovaný, tak to první nátěr zdaleka tolik nevsákne jako broušený povrch.
juelen
hodnocení

Jojo mate pravdu todle je ne jen hoblovany ale skoeo az lesteny
Dřevo se neleští.
To se jen tak zdá.
Pokud jsou někde trochu vystouplý léta, tak se dá s úspěchem mluvit o úplně tupých kudlách ve čtyřstrance. Pak tvrdý léta vypadají jako leštěný.

juelen
hodnocení

Dekuji ja davam 4 a patou dam az na slozenem az takto je uspokojivy odstin tak snad to nebude problem ze jsem natrel na nevyschle vrstvy a jen ta finalni bude dele schnout tomu remmersu by nemely vadit 4 -5vrstvy jelikoz se snazimmopravdu tenke a nemela by se tato tenkovrstva loupat nybrz jen vyšisovat a opet za leta pretrit tak myslite ze nevadi ze jsem nejakou vrstvu aplikoval jeste na ne zcela peoschlou predchozi? Peijde mi ze nebyl peoblem s peopojenim vrstev pouze asi ta vrchni bude o to dele zrat a schnout je to tak? U dalsich hranolu a palubek vsak budu radeji trpelivejsi

Jen to bude déle schnout, jiný problém není. Jen čtyři či pět vrstev je zcela zbytečný. Jak moc práce, tak zbytečně moc peněz. A žádná přidaná hodnota z toho není.

juelen
hodnocení

Je mi to jasne jen se nam to pak s manzelkou vice libi pomer ,, vykukujici léta,, a kryvost tak akorad mockrat dekuji to jste me uklidnil

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]