Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký průřez kabelu pro zásuvky a světla?

Od: romanovic* odpovědí: 4 změna:

Zdravím prosím o radu: jaký průřez kabelů se dává k zásuvkám a jaký ke světlům v bytě či domku? Záleží také na velikosti jističe? Může mi někdo zkušený napsat jaké průřezy se dávají?

Díky

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

standam*
hodnocení

2x

zasuvky CU 2,5mm jistic 16A

svetla CU 1,5mm jistic 10A

samozrejmne ne cely barak na jeden zasuvkovy a svetelny okruh

hummer2*

Děkuji za rychlou odpověď, ještě pokud bych měl jistič 10A mohu ho použít na zásuvky? Tam by byl jaký průřez? Děkuji

standam*

ono je jedno jestli jde o zasuvkovy okruh nebo svetelny, je nutne dodrzet nasledovne a plati pro domovni rozvody.

10A - 1,5mm

16A - 2,5mm

na 10A pro zasuvky muze byt min. 1,5mm logicky i 2,5mm (pred par lety to byla bezna praxe), ale diky narustu spotrebicu se dava standartne 16A a 2,5mm.

hodnocení

0x

jste vezte že 10A= 2300W. Pokud tedy by se vyskytla kombinace zapojeni spotřebičů více jak 2200W najednou volte lépe CYKY-J 3x2.5mm kabel. Např. vysavač (zehlicka) + TV +pocitac, na jednom zásuvkovém okruhu. V předsíni jsem si např. instaloval 2 zásuvky , které mám na modem a vysavač (10A jistič) celkem do 2200W. Zbytečně to nepřetěžuji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma zapojení tv zásuvky

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]