Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Platnost projektové dokumentace

Od: stan* odpovědí: 7 změna:
Dobrý den,mám projekt a povolení na vestavbu podkroví, střecha je hotová ale postupem času jsem došel k názoru že podkroví nepotřebuji, dům je dostatečně velký, projekt jsem musel mít hlavně kvůli oknům ve střeše, nejvíce mě mrzí investice do projektové dokumentace,a proto se ptám, když bych teď stavbu papírově s projektantem uzavřel a prohlásil za hotovou,bude třeba v případě prodeje nemovitosti třeba za 10 - 15 let projekt a povolení funkční a realizovatelný? Děkuji za názory

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x
Dobrý den, myslím si, že nebude. Termín, do kdy máte mít stavbu hotovou, na kterou máte projekt, Vám byl sdělen při povolování stavby. Je to snad většinou na dva roky a 10 či 15 let je dlouho (to by projektanti přišli o práci). Ostatně, proč se na to nezeptáte toho svého projektanta, když s ním komunikujete? Zdravím!

hodnocení

0x

Protože jste stavbu do dvou let zahájil, stavební povolení je platné a nepropadá nikdy.

Termín dokončení není závazný, tudíž i dokumentace platí a bude platit.

hodnocení

0x

Za 10-15 let musíte požádat o nové stavební povolení. Ale nejen to, můžou se změnit stavební předpisy a normy, podle kterých je projektová dokumentace zhotovena. Takže za tu dobu budete muset požádat projektanta o kontrolu a případné doplnění a až poté o nové stavební povolení. Při prodeji nemovitosti však musíte najít vhodného kupce, který nemovitost koupí i s projektem, případně stavebním povolením a o to se výběr většinou zůží, nebo nepřinese efekt pracně vyhotovená projektová dokumentace

Není to vůbec pravda. Na základě čeho by "musel"?

vici

V rozhodnutí o povolení stavby přece může být a bude i TERMÍN dokončení stavby. Možná záleží na tom, jestli jde o stavbu, která se bude kolaudovat?

jeden takový úřednicanc tu mám, a musím to dokončit nějakém termínu.

O tom, že by se dávalo stavební povolení na neurčito, nafurt - tak to bych se rád dozvěděl

ledaže on tu vestavbu pudy kolaudovat nepotřebuje, pak si to teoreticky muze dodelat kdy chce.. dovnitr videt neni, na rozdil od tech oken ve strese, ty jsou videt z ulice a pri zmene vzhledu asi plati jinaci pravidla

Stavební povolení platí 2 roky od chvíle, kdy nabude právní moci. Pokud stavebník nestačí do té doby zkolaudovat, může požádat o prodloužení. Ale po 10 letech vám to jistě už hodí na hlavu a stoprocentně neprodlouží. Takže tak

makk
hodnocení

0x

Za 10-15 let nejspíš dojde k nějakým úpravám legislativy, takže lze očekávat, že projekt bude třeba přehodnotit. Jak velké změny budou nutné lze jen těžko odhadovat, ale já bych si tipnul, že tam budou nějaké nové požadavky zejména pokud jde o energetickou bilanci domu.

Ono je to podobné jako třeba se řidičákem. Když já dělal řidičák, tak se v obci jezdilo 60km/h. Dnes mám řidičák stále platný, ale starý řidičák mě neopravňuje jezdit přes obec 60km/h. Prostě jsem se musel přizpůsobit změnám. Jenže v případě toho projektu vám ty úpravy musí udělat autorizovaná osoba.

Pokud máte vydané stavební povolení, projekt platí dokud platí stavební povolení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]