Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vybrat řetěz do motorové pily

Od: petruska* odpovědí: 5 změna:

Dobrý Den, mám pilu MC CULLOCH a mám u ní lištu 30 cm (12" ) netuším jak vybrat řetěz, píšou rozměry 1,5 mm nebo 1,3 mm případně " Řetěz pilový MP37052 52 zubů - 3/8, 325, 1.3 mm " . Když jsem lištu kupovala, žádný jiný rozměr tam nebyl.

Děkuji

doplněno 05.06.10 12:38:

Když přijdu do obchodu, řeknou že MC CULLOCH nevedou, a že si mám koupit novou pilu Opravdu se nenajde někdo kdo ví jak na to? Chtěla bych si obědnat řetěz z internetu ale ani obchod internewtový neporadí. Mám jen pilu bez řetězu, dokoupila jsem si lištu a ted sháním řetěz.

Jak vybrat řetěz do motorové pily

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

arakain77*
hodnocení

2x

Nevybírejte.To označení ukažte v prodejně a oni vám dají správný řetěz.Nebo můžete s sebou vzít do prodejny i ten starý,Podle něj vám vyberou správný.

8976*
hodnocení

0x

máte můj obdiv - první ženská co si koupila něco užitečnýho, když jsem koupil já svářečku nesetkal jsem se doma s uznáním...

Řetěz koupíte podle těchto udajů- co jste uvedla-

Řetěz pilový MP37052 52 zubů - 3/8, 325, 1.3 mm - které jsou napsány na krabičce, nebo ve spec. prodejnách kde toto řeknete prodavači a on vám dá přesně ten, maximálně se vás múže zeptat zda jej chcete udělat a zhotoví Vám ho z metráže a bude i levnější - možná nebude ale tak kvalitní, jinak- starý řetěz si nechte nabrousit v opravně pil , nebo Vám informace poskytnou v obchodě nebo sousedé ve Vašem okolí kde si nechávají brousit řetězy na MP...a opatrně, pila je velmi nebezpečná věc pokud ji obsluhuje neznalý amatér a pořezání opravdu hodně bolí...a špatně se hojí...

doplněno 04.06.10 21:34:

arakain byl rychlejší - dávám...

patronka*

Pardon,má taky můj obdiv,ale určitě není první ani jediná.Jsem taky jenom "ženská" a momentálně mám: celkem 4 vrtačky,z toho 2x do prům.13 mm s příklepem,1x do prům. 8 mm jednorychlostní a 1 x AKU 18 V, AKU šroubovák 4,8V, frézku na dřevo s možností využití i jako spodní (přídavný stůl), přímočarou pilu s plynulou regulací zdvihu, ruční kotoučovou pilu(mafla), mečovou pilu( ta za nic nestojí) ,cirkulárku, el.řetězovou pilu,vibrační brusku,opalovačku a spoustu dalšího elektrického a ručního nářadí.Já to nejen mám, ale taky to používám - v bytě i na chalupě.A určitě je nás takových víc.Svářečku nemám jen proto, že s ní neumím pracovat. Aby nedošlo ke zkreslení, mám taky šicí a pletací stroj a používat je umím.

skdfhgs
hodnocení

0x

1. dělení řetězu (rozteč): jsou dvě, buď 3/8 nebo .325. Musí být stejná u řetězky na pile (zubaté kolečko ;), rolltopu lišty (zubaté kolečko ve špičce lišty) i u řetězu = podle řetězky vyberete lištu a řetěz

2. šířka vodicího článku = šířka drážky v liště: 1,1; 1,3; 1,5; 1,6 mm, musí být stejná u lišty i u řetězu = podle šířky drážky v liště vyberete řetěz

3. počet článků: podle délky lišty a konkrétní pily

4. druh řetězu: základní rozdíl je hranatý zub (čerstvé čisté dřevo) a kulatý zub (suché nebo špinavé dřevo)

5. celá řezná souprava musí odpovídat výkonu pily (např. slabá pila s dlouhou lištou = řetěz s polovičním počtem řezných zubů atd.)

= Pokud neumíte vybrat sama, tak vemte pilu i lištu a zajděte k profíkům (většinou Stihl nebo HQ) a nechte si od nich poradit. Pokud neumí, tak to nejsou profíci a jděte jinam. (Věta "Tohle nevedeme kupte jinou pilu" je jen jejich neochota nebo neschopnost)

Doporučuju vzít kulatý zub, buď Oregon nebo Stihl, rozměry podle pily a lišty. Cena by měla být cca 300,- za řetěz, lepší je vzít rovnou dva řetězy a na pile je střídat.

petruska*
hodnocení

Mockrát děkuji za vyčerpávájící odpověď. *slunce*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]