Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Máme dřevěnou postel dřevotříska sila 25mm potažená tapetou. Když jsme postel smontovali a položili 2.rošty mezery mezi rošty byly po celém obvodě v pořádku. Ale po delší době se mezery zvětšily z duvodu že dřevotříska byla nevhodně uskladněna ve vlhkém prostředí a navíc se zadní čelo začalo kroutit. Po delší době jak dřevotříska v místnosti vyschla tak začal vrzat rám postele. Čím natřít rám postele aby závada byla odstraněna? Děkuji.
Namiesto natierania by som skusil rost podlozit a celkovo preverit spoje v rohoch postele. Mate foto?
Vrže deska v celé délce postele na hraně je odlepená tapeta. Muže to být že je deska celá suchá atd?
No, je to ,,voĺaaké zmätené´´ . Především - dřevěná postel je ze dřeva, ne z dřevotřísky. Pokud se bavíme o vlhké dřevotřísce potažené tapetou, tak jde zřejmě o nějaký opravdu extralevný šuntokrám, protože takovou čuňárnu nedělá snad ani IKEA. Chápu, že ne každý má finance na bytelnou postel z masivu, ale aspoň bych kupoval něco z lamina.
No ale k věci - natírat takovýto paskvil není řešení. Především je nutné zjistit, co vlastně vrže. Pokud je to vlastní rám postele, je řešením kontrola spojů - pokud tam jsou závěsné háky, tak dotáhnout šrouby, pokud je tam kolíkový spo, tak zkontrolovat, jestli není uvolněný - pokud ano, doporučuji sanovat PUR lepidlem, protože dokáže vytvořit pevný spoj i v řídké dřevotřísce a vlhkost jej vytvrdí.
Pokud vržou rámy roštů po bočnicích postele, pomáhá použití filcu - buď terčíky pod nohy židní, nebo samolepící páska. Pokud vržou lamely v roštu, zkontrolovat jestli lamely správně sedí v gumových pouzdrech.
Pokud to nemá ani ty gumový pouzdra, tak gratuluji, ušetřili jste. Za ušetřený peníz si můžete koupit špunty do uší, protože to už nemá řešení, snad jen mýdlo - tuhé, ne tekuté aplikovat mezi třecí plochy. Ovšem to je spíše zoufalství, než řešení
Tak ono to lamino není nic jiného, než potažená dřevotříska, že... A že je taková postel naprostý šunt který se po roce rozpadá, o tom není sporu.
A dělá se ve velkém. Spíš mě zaráží, že si lidi nekoupí i byť tu nejjednodušší postel z masivu kde jsou ve spojích zámky, které se dají dotáhnout, když je cena zhruba stejná, pokud to není nějaké exotické dřevo.
Ano, lamino má jádro z dřevotřísky. Ale povrchové vrstvy nejsou tapetou, je to melaminová fólie, která je po stránce odolnosti vůči otěru zcela jinde. A samozřejmě, taky mechanické vlastnosti jsou jinde.
Co se týče Vašeho povzdechu, proč že si lidé nekoupí použitelný nábytek - je to velmi, velmi prosté - je to o ceně. Jako nábytkáře mě kdysi velmi rozčilovalo, jak je možné, že ty krámy s levným, mnohdy nepoužitelným nábytkem prodávají tak nekvalitní zboží. Hlavně polský nábytek má punc totálního šmejdu. Proto jsem byl velmi překvapen, když jsem byl na servisu v Polsku u firmy, kde v několika halách dělali krásný, převážně masivní nábytek s perfektní povrchovkou. No a v jedné další hale jeli série pro český trh - no totální šunt, lamino bylo spíše fakt o tapetě. No a majitel firmy mi objasnil, že je to prosté, tržní chování - Poláci chtějí kvalitní a hezký nábytek - no tak jim ho vyrobí. Češi zase prahnou po láci, kvalitu vůbec neřeší - no tak nakoupil mašiny, a fláká série šuntů. Pro ilustraci - nejprodávanější jídelní stoly mají nohy vyrobené ze slepených pruhů lamina a šuplata jezdí místo po pojezdnicích po proužcích dřevotřísky, takže každé vysunutí šupláku vygeneruje hrstku pilin
Jako manželskou masiv postel ze skládaného buku lze pořídit za 20 000, ať mi nikdo neříká, že je to za tak důležitý kus nábytku drahé, když mnoho lidí má často daleko zbytnější věc za podobnou nebo málo nižší cenu-telefon.
Dřevěná postel z prken a hranolů vyjde ještě méně.
Postel je podle mě jedna z věcí v domácnosti, na které se šetřit za každou cenu nemá. Postel z lepených lisovaných pilin, to je hrůza. Ten šrot například v mobelixu nebo jysku je děs.
Já jsem na postel rošty položil přes tenké gumové těsnění a přišrouboval rošt k posteli - každý rošt min. 8 šroubů. Celé se to zpevní a vrznout si můžete i bez vrzání
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.