Nejste přihlášen/a.
Potřebuji zateplit strop koupelny,ale ze spodní strany stropu.Z půdy mi to ale nejde.Dáte nějaký tip,aby zateplení bylo účinné,levné,odolné vodě a plísním?
V koupelně je teplo a vlhko. To a k tomu studený strop je jedním z předpokladů vzniku plísní. Pokud nemáte nebo nebudete mít v koupelně dostatečně výkonné odvětrání, budete mít problémy s plísní. Když budete větrat, budete mít zimu.
Nezapomeňte, že lepší je izolace zvenku, teda z půdy. Zateplením a zaizolováním stropu zevnitř se připravíte o plochu, která by svojí absorpcí vodních par mohla regulovat vlhkost v koupelně. A když jsou obkladačky až pomalu ke stropu, tak po kachličkách tečou pramínky vody. Zkuste přehodnotit tu půdu.
Já mám půdu ve stavu hrubé stavby.Nějak není peníz na dodělání.Zateplení střechy mám 28,cm.Jenže půda se zatím nevytápí,takže zateplení střechy mám momentálně zbytečné.Bude mít účinek extr.polyš o síle 7,cm a pochozí finální beton?
jestli jsem te dobre pochopil...
tak to bych nechal a hlavne udelal dobrou ventilaci v koupelne
to nevim
nevim jak velkou mas koupelnu a jaky ventilator(hodnota v m3) jak dlouhe mas odvetrani.Standartni ventilator je max. do 3m.
zde je dulezite aby ventilator nevypl drive nez je potreba a zalezi na vnitrni, venkovni teplote, vlhkosti , proste vetrat a vetrat.
mas okno, tak bych ho hodne vyuzival.
doplněno 04.06.10 21:59:jen dodatek doufam, ze mas ventilator v te spravne zone... a v hodne IP jinak ho ani nezapojuj
1. SDK
2. rost
3. parozabrana (podlepit mista kde bude SDK prisroubovany a u sten zatmelit tmelem napr. www.hasoft.cz/lep/...)
4. izolace
5. budes muset udelat odvetrani izolace tj. asi pruduchy na pudu skrz stavajici strop
6. kdyz das stary podhled a zaklop pryc bod 5. neplati (za predpokladu, ze mas tramovy strop)
nic jineho me nenapada
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.