Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna bojleru

Od: konicek odpovědí: 14 změna:

Dobrý den,

zajímalo by mne,kolik si vzít za kompletní výměnu ohřívače vody 100L za 120L.

Časový rozsah práce,cca 7hod.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

2024
hodnocení

3x
7h x vaše hodinová sazba + materiál, plus náklady na cestu a ztrátu času.
hujer

a samosebou v těch nákladech máš započítané i odvody pro zdr.poj + soc (OSSZ)!

2024
Samozřejmě..
hujer

Nemyslím tebe, ale tazatele.

jenhonadri
hodnocení

0x

Nestyděl bych se říct si tak 8-10k za práci. Musí se zaplatit nástroje a čas ... + materiál samozřejmě.

2024

Tak to jste trochu dražší...a možná byste se malinko zastydět mohl (níže ceny bez DPH).

Ale když je poptávka...co byste si neřekl, chápu.

Výměna bojleru
vili
U nás na vsi jsme na tom vlastně docela dobře. Mně montoval minulý podzim chlápek nový bojler včetně připojení z vodovodního řadu 4 hodiny a včetně toho bojleru, který já bych koupil za 10, si řekl s papírem komplet 13 a půl. Na oběd už byl doma.
No, 10 bych za to nedal, tady na vsi má svářečku na plasty každý, takže bych obětoval sobotní volno a nějak bych se zařídil.
Jinak revize mě stála ještě 1500.
Elektrikář, plynař, instalatér a podobné profese u nás berou kolem 6 až 7 stovek za hodinu plus dopravné.
takmeasiobral

No tak to ste neviděli mýho instalatéra. Zapojení komb. boileru 7500,- jen to mrkne. Zapojení kamen s výměníkem 38000,- . Ai mě okrad co?

asd1

Okradl ne. Spíš vosolil nebo podojil *smich*. 7k za půl dne práce - když srovnáš běžnýho dělníka ve fabrice kterej na to dělá týden tak to je "trošku dost". Řemeslníci nejsou, lidi to zaplatí tak proč si nevydělat... Srovnej už jen cenu toho boileru za kolik ti ho prodá on a za kolik to ten stejnej jinej obchod doveze před dveře...

kolemjdouci
hodnocení

0x
8 až 10 tisíc za výměnu bojleru? To myslíte vážně?
petr2
To taky nechápu ty ceny za vymenu bojleru za praci.
A pan uživatel nick 1024 si ještě uctuje “ztrátu času”.Koukám zě nová položka za práci.Ten si bude učtovat i toaletu jako zdržení více práce
2024

petr2: Pán 2024 a ne 1024...ale to nevadí. Samozřejmě si účtuji ztrátu času, pokud musím někam dojet a je to již přes nějaký "rozumný" limit. Když tedy ten ohřívač bude tazatel měnit ve vedlejší ulici, asi se o tom nemá smysl bavit. Pokud bude ohřívač měnit "na samotě u lesa" a cesta autem tam bude trvat hodinu, pak si i tu hodinu (dvě - tam i zpět) musí do fakturace napočítat (tedy pokud není Jánošík, který bohatým bere a chudým dává).

2024

P.S.: Na VŠ je předmět, který se jmenuje "cenotvorba". Koneckonců i na SPŠ se vyučovala ekonomie a rozpočtování. Když bude montér tahat 200l ohřívač do 8. patra bez výtahu (příklad), pak si bude muset do ceny započítat (a opět i toto je v ceníkových standardech) i dobu, kterou ten bojler nahoru táhl (nejen jeho montáž). Když servisní technik jede někam na opravu digestoře 150km a samotná oprava i s náhradním dílem je za 2100Kč, zcela nepochybně si musí napočítat i náklady na dopravu a na 4h strávené v autě.

hodnocení

0x
A co vše v těch 7 hodinách je? Já nedávno měnil bojler 120 l tchánovi, musel jsem přitesat uchycení, trubky i elekřinu a vzalo mi to jako línènu pomalejšímu samoukovi cca 4 hodiny. Jedině snad, že byste si počítal i cestu někam hodně hodně daleko pro bojler, ale ten za 300 může přivézt spedice.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]