Dobrý den Stala se mi taková nepríjemná udalost. Známý jenž mi dělal střechu mi doporučil svého znamého UK na sadrokartony . Po 3 dnech jsem s pány skončil neboť je uhlídat krs kvalitu vatování apod byl horor. Po zaklopení bez tmelení vylezly všechny problémy- křivý rastr okolo střešního okna , absence profilu v rohu , u střešního okna scházejí profily takže desky jsou skoro na volno, příliš dlouhé desky v šikmině a ohlé o stěnu, některé desky v přechodu šikmina a rovný podhled na střih, ponechané vybrání na desce u zdi apod. Našel jsem asi 17 bodů kde je problém. Milý zhotovitel po neustálých reklamacích po 3 dnech mi řekl ať si najdu někoho jiného a skončili. Teď by chtěl zaplatit. Material komplet mimo 0.5kg hřebíků jsem dodával si komplet. Žádnou zálohu nedostal, a ani smlouvu o dílo apod. Jen jedna nabídka na zhotovení. Ve stávajícím stavu je asi 50m zavatováno a zaklobeno bez tmelení plus asi 5 m ve vedlejší místnosti rozpracováno. Při reklamování problemu tvrdí že je to v pořádku ze to spraví tmel , takhle to už dělame 5 let a je to dobře a tak dál. Není ochotný přijmout realitu vlastní práce. V tuto chvíli se dožaduje peněz a odmítá tvrzení o nekvalitní práci. Aby se dílo uvedlo do dobrého stavu tak je potřeba komplet předělat zaklop na šikminach. Tvrdí že práce je v pořadku já tvrdím opak. Naopak je škoda na parotěsné folii apod. Myslím že když mu zaplatím něco za vatu po odečtení folie by mohlo být asi adekvátní. Pozvat soudní znalce když neprosto jako blbost odmítá reklamaci? Jak s takovým fušerem to vyřešit? Rozumná domluva je jako když hrach na zeď hází...
Tvrdí že práce je v pořadku já tvrdím opak****tak to musí rozhodnout někdo třetí.
Vy jste ve výhodě, páč držíte peníze. Musíte naleznou shodu, zřeba i přes svého známého, co dělal střechu. Nějakou částku za práci si zaslouží, ale kolik, to je na diskuzi, která je velmi problematická.
"dostanete zaplaceno, jak jsme se dohodli, když to uděláte jak chci já. Nebo Vám dám jen tolik... a hotovo"
martinec
Nejvíc mě štve to žejsem požadoval práci na 100 procent a odpovi mi že za ty peníze co navrhnul tak že to dělají takhle a že to bych jinak nezaplatil. Chápu ze se To mě úplně jímá jak to někdo může ríct. Nemám ve zvyku u zákazníka pracovat takto neboť spokojený zakazník ochotně platí a dělá mi dobrou službu...
S podobným sdělením jsem se setkal mnohokrát. Jsou firmy, které dělají na 105%, ale nechají si to zaplatit. Jsou řemeslníci, co to víc neumí, vědí to, taky berou méně.
Obecně radím, jděte se podívat tam, kde již něco dělali.
Zaplatil bych jen za praci, ktera je dobre udelana. Tj. Vata. Jinak nic. Vse bych si nafotil, pro pripadne dalsi jednani. Sepsane zavady, reklamaci mu predejte pisemne. Remeslnik se muze soudit, ale spis nebude, spis jestli ma vubec zivnostak. Pokud bude vyhrozovat, volejte policii.
To je praxe. Policie je často jen líná a o nebezpečném vyhrožování tvrdí že to nemůže řešit.
Reklamovat prokazatelně (písemně, ideálně do datovky kterou řemeslník má povinně), pokud to bude rozporovat - opět prokazatelně musí reklamaci zamítnout, tak mu oznámit že necháš udělat znalecký posudek a budeš reklamovat s nim, a že ho pak bude muset zaplatit. Mmch. hrozí mu i náhrada škody materiál zničený jeho chybnou prací. Když se bude cukat dál tak ten posudek udělat. Tipuju že závad tam najde ještě víc než ty.
Veškeré jednání s ním prokazatelně, případné vyhrožování nahrávat.
Tu druhou místnost bych zateplení a parozábranu nechal dodělat někým jiným. Pak bych nechal udělat test vzduchotěstnosti při kterém se ukážou další a velmi vážné závady.
Vidím to asi takhle. Pokud nejste odborník přes sádrokartony a jen víte nebo si jen dokonce myslíte, že se to tak nemá dělat, musíte, aby jste dosáhl svého, pak vědět, jak se to má dělat. Pokud to řemeslník vycítí, že nejste odborník, snadno věc rozporuje, protože si myslí, že jeho odbornost a zkušenost je vyšší jak ta vaše. Takže musíte najmout někoho nezávislého, třeba stavebního dozora, nezávislou firmu přes sádrokartony a požádat je o soupis závad. Na tom by jste se měl domluvit i s firmou, která vám dělala sádrokartony.Pokud odmítne závady odstranit, máte právo pokrátit jejich odměnu, protože budete mít náklady na odstranění závad. Vždy je lepší najmout někoho na občasný stavební dozo předem,alespoň jednou týdně a mít i stavební deník, kam se případné pokyny k odstranění závad napíší. Tím předejdete pozdějším problémům.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.