Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím zadělat kabely od zásuvek?

Od: jindral odpovědí: 12 změna:

Dobrý den, propojoval jsem v panelovém bytě nové zásuvky a vypínače,dělal jsem drážky a do nich vkládal kabely. Prosím čím mám zadělat tyto drážky? Děkuji

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

standam*
hodnocení

1x

kup sadrovou omitku napr. www.cemix.cz/prod/...

arakain77*

a nebo sádrovou omítku.Chceš bod?

standam*
04.06.10 20:36

*stop*

arakain77*

Podle smajla asi ne.

standam*
04.06.10 20:44

a ty? :)

arakain77*

..už ho máš.Aj mě.

arakain77*
hodnocení

0x

Nejlépe bude asi koupit vápenocementovou maltu,mohla by být i finální vnitřní omítka s obsahem cementu.

jindral
hodnocení

A co říkáte na zednickou sádru? Nebo čím se to dělá aby to po vylíčení nešlo poznat? Děkuji

arakain77*

Sádrou snad jo.Ale ta saje vzdušnou vlhkost.Navíc nejde dobře vyhladit.Když to natáhnete štukem,počkáte až malinko zatvrdne,vezmete pěnové hladítko a krásně srovnáte za mírného namáčení hladítka.Okraje vám splynou tak,že nic nepůjde vidět.

lui*

Sádrou ne! Bude praskat.

jabraka*
hodnocení

0x

Obyčejná sádra je vhodná pouze na upevnění kabelu v drážce.Kabel je rychle upevněn na místě.Pak je zbytek drážky třeba zaplnit materiálem,který se při tvrdnutí nesmršťuje.Ta sádrová omítka je dobrá volba.Je možné v panelu zaplnit drážku i flexibilním stavebním lepidlem.Po zatvrdnutí je ho ale potřeba dorovnat finální stěrkou,výsledkem je docela pěkná bílá zeď,po nabílení jako nová.

JABRAKA

fidonet*
hodnocení

0x

sádrou jsem to dělával taky, problém to není. Ale poslední roky používam maltovou smes, nebo jadrovou omítku ja tu sádru. Záleží, zda to děláš jen 1x, tak se ti 30 kilo malty neoplatí koupit, ale na druhé straně ji využiješ při jakekoli oprave omítek. Sadrou jen přifytíš kabel aby ti držel v drážce. Pak si namícháč šufanek maltové směsi a zakryješ to. Když koupíš jemnou, bude po seschnutí hodně světlá. Uhladíš to za mokra houbičkou a NIKDO nikdy nepozná, žes tam kopal. Samozřejmě , až po přemalování ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]