Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nájemní smlouva

Od: tomi odpovědí: 2 změna:
Ahoj !
Jak by jste napsali do nájemní smlouvy elektřinu pokud mám v plánu udělat přepis na nájemce?
Momentálně tam mám: Nájemce je oprávněn využívat veškeré přípojky na dodavatele služeb spojených s užíváním bytu(Elektřina, voda, teplo,atd.)
Jak to zapsat do smlouvy a kdy vlastně udělat přepis?
A jak je to s placením komunálního odpadu, pokud si tam najemce nenahlasi trvale bydliště?
Kam bych si měl roční poplatek popripadne započítat? Do najmu?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Já jsem psal toto:

5.1. Pronajímatel umožní uzavření smlouvy s poskytovateli služeb, jako je dodávka elektřiny, Tv signálu a internetu.

Přepis jsem dělal osobně za nájemníka, od něj jsem si nechal podepsat plnou moc. Měl jsem jistotu, že to druhý den bude přepsané.

A jak je to s placením komunálního odpadu****to je dle vyhlášky obce. Všude je to jinak.
Do nájmu si můžete započítat co chcete, třeba tak, že bude nájem o 500Kč vyšší.

hodnocení

3x

V nájemních smlouvách mám v odstavci "Další práva a povinnosti smluvních stran" větu:

"Smluvní strany se dohodly, že dodávky elektrické energie a plynu do bytu budou hrazeny přímo nájemcem na základě smlouvy s jejich dodavateli".

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]