Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
chtěl bych si koupit matraci na koberec, ale netuším, jakou zvolit. Všechny podle všeho patří na postel, což mi úplně nevyhovuje. Existuje vůbec nějaký druh matrace, který by mohl být na pevné zemi? Uvažoval jsem o futonu, ovšem i ten prý potřebuje drahé tatami. Děkuji.
Rulda
Ve většině případů to mezi zemí a matrací začne vlhnout a následně plesnivět. Jednou jsem viděl, jak taková matrace po roce vypadá a nebylo to moc pěkné. Minimálně něčím podložit a řešit odvětrávání spodní strany matrace.
Stačilo by pod to hodit něco takového - rajnabytku.cz/... Mám v plánu si objednat pěnovou matračku 200x90 s výškou 25cm.
Výška 5 cm, to podle mě bude plnit požadovaný účel jen velmi omezeně, myslím odvětrání matrace (i kdyby to matrace neucpala).
A nějaký jiný návrh? Jsem přemýšlel nad plastovými paletami, ale ty by mohly matraci poškodit, asi bych je musel vyšmirglovat. Konkrétně tohle mám na mysli - tbaplast.cz/... Jenže ty palety jsou zase moc lehké, tak kdoví, jestli to nakonec nebude dělat nějakou neplechu.
Když občas matraci odklopíte, tak klidně použijte, jakou chcete.
Jen se zeptám, pro matraci přímo na podlahu?
Mám nějaký psychický blok. Od určité doby nemám rád klasické postele, ba ani gauče. Nějaký čas jsem dokonce spal i jen tak na zemi. Jinak jsem ale předkvapivě normální.
Mám vyhlídnutou 25 cm, pod tohle číslo jít nechci. Rád bych, aby mi matrace něco vydržela. Nejsem žádný střízlík.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.