Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Matrace na koberec

Od: rulda odpovědí: 19 změna:

Zdravím,

chtěl bych si koupit matraci na koberec, ale netuším, jakou zvolit. Všechny podle všeho patří na postel, což mi úplně nevyhovuje. Existuje vůbec nějaký druh matrace, který by mohl být na pevné zemi? Uvažoval jsem o futonu, ovšem i ten prý potřebuje drahé tatami. Děkuji.

Rulda

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
Matrace o tloušťce 20cm+ může být na pevné ploše. Dlouhodobě spát na zemi není dobrý nápad, protože budete dýchat hodně prachu a matrace bude špatně vysychat. Pod matraci dejte alespoň dřevěné palety.

re4zon
hodnocení

3x
Jakoukoliv silnejsi matraci muzes dat na koberec, jen bude mit trochu horsi vlastnosti. I futon.
Souhlas. Brácha si před lety udělal jen nízký rošt, aby mu matrace větrala.. před roštem jí opíral o zeď. Nevybíral žádnou speciální matraci.

hodnocení

3x

Ve většině případů to mezi zemí a matrací začne vlhnout a následně plesnivět. Jednou jsem viděl, jak taková matrace po roce vypadá a nebylo to moc pěkné. Minimálně něčím podložit a řešit odvětrávání spodní strany matrace.

Pokud je podlaha teplá, tak je to nepravděpodobné, nicméně je samozřejmě vhodné matraci přes den o něco opřít, aby mohla dobře odvětrat.

rulda
hodnocení

Pokud k bezproblémovému provozu stačí dá vždycky ráno matraci na bok, tak s tím nemám problém.

kejki
hodnocení

1x

Ono to u země krásně vlhne, proto je potřeba ventilační mezera.

rulda
hodnocení

Stačilo by pod to hodit něco takového - rajnabytku.cz/... Mám v plánu si objednat pěnovou matračku 200x90 s výškou 25cm.

Výška 5 cm, to podle mě bude plnit požadovaný účel jen velmi omezeně, myslím odvětrání matrace (i kdyby to matrace neucpala).

rulda
hodnocení

A nějaký jiný návrh? Jsem přemýšlel nad plastovými paletami, ale ty by mohly matraci poškodit, asi bych je musel vyšmirglovat. Konkrétně tohle mám na mysli - tbaplast.cz/... Jenže ty palety jsou zase moc lehké, tak kdoví, jestli to nakonec nebude dělat nějakou neplechu.

Pokud nechcete standardní postel z obchodu, tak si nechte něco vyrobit od truhláře, aby to splnilo účel lépe než zmíněné nesmysly. Případně kupte dvě tenčí matrace na sebe a oddělte je nepropustnou tkaninou, třeba potahem na lůžko s nánosem PU. A nebo holt vždy ráno matraci opřete o stěnu.

rulda
hodnocení

Prostě budu tu matraci po každém použití opírat o stěnu. Díky.

hodnocení

0x

Když občas matraci odklopíte, tak klidně použijte, jakou chcete.

Jen se zeptám, pro matraci přímo na podlahu?

rulda
hodnocení

Mám nějaký psychický blok. Od určité doby nemám rád klasické postele, ba ani gauče. Nějaký čas jsem dokonce spal i jen tak na zemi. Jinak jsem ale předkvapivě normální. :)

OK, moc děkuji za vysvětlení, to já to mám již jinak, potřebuji výšku postele, jako židle.

tj
hodnocení

0x
Jakákoliv matrace s tloušťkou 20 cm a více. Mám odzkoušeno, skoro půl roku jsem takhle spal při rekonstrukci. Matrace ležela na vinylové podlaze. Žádné odklápění větrání spodní části a podobné blbosti jsem nedělal, snad jenom když se pralo povlečení, když jsem z ní sundaval froté prostěradlo. Žádná plíseň, žádné zbarvení, ani podlahy, ani matrace. Ono totiž při tloušťkách nad 20 cm máte pod sebou tolik materiálu, že můžete spát venku na šutrech a vyspíte se do růžova. To samé platí pro odvětrávání. Pokud netrpíte večerním pomočováním, nebo nevypotíte ze sebe za jednu noc potu, jako normální člověk při celodenním kácení stromů v lese, tak té vlhkosti do té matrace nemáte šanci dostat tolik, aby nestíhala odcházet přes materiál bokem... 20 cm je 20 cm, pokud to chcete mít dlouhodobě, koupil bych ještě silnější. Pak už je to úplně jedno. Jinak asi bych nebral s pružinami. Dnes už jsou materiály na takové úrovni, že nevidím důvod, proč pořizovat starou a horší technologii. Ta moje je také bez pružin, prostě jen molitan, pam. pěna, nic víc a mám jí léta (10+). Stále není proleželá...
rulda
hodnocení

Mám vyhlídnutou 25 cm, pod tohle číslo jít nechci. Rád bych, aby mi matrace něco vydržela. Nejsem žádný střízlík.

tj
25 je už slušné. Pro trvalé spaní na zemi a s přihlédnutím k tomu, že píšete jak nejste žádné tintítko bych ještě trošku peněz nasypal a koupil ještě o chlup silnější. Berte to jako investici na příštích x-let (v mém případě 10+) hlavně ať má snímatelný a pratelný potah. Ta moje má normálně kolem dokola zip a potah mohu sundat a hodit do pračky, zůstane mi jen ta výplň, kde jsou vidět přímo ty vnitřní vrstvy slepené k sobě. To je hooooodně dobrá věc a zásadně prodlužuje životnost matrace. Ale tak to má dnes už snad každá, nebo se pletu? Spíš abyste nenarazil zrovna na ten jediný typ, který to nemá... :)
rulda
hodnocení

Mám 90kg a v budoucnu to asi už lepší nebude. Zatím jsem narazil na max 27 cm, ale ta byla drahá jak prase. Odnimatelný potah už musí mít dneska snad každá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]