Nejste přihlášen/a.
Zdravím, chtěl bych koupit větší množství hnědé syntetiky na natření staré plechové brány, laviček a pod. Jde mi o to, že když jsem naposledy pár věcí na zahradě natřel plechovkou univerzální barvy z Lidlu, tak po jediné sezóně nátěr šíleně degraduje. Normálně se rozpadá a drolí. Naopak jsem před 25 lety natřel syntetikou na vagóny venkovní sušák na prádlo a barva je dodnes solidní.
Takže nepotřebuji nic super extra nóbl, ale prostě jen barvu, která aspoň těch 10 let na slunku a mrazu vydrží. Stačí běžná syntetika Industrol, nebo už dnes taky nestojí za nic?
To je dotaz se kterým se můžeš vydat do nejbližší prodejny barev.
Když tam budou ochotní prodavači, tak si s nimi pohovoříš o tom co chceš natírat a oni ti nabídnou vhodnou barvu.
Ale barva je pouze malá část celku. Mnohem důležitější je příprava povrchu pod tu barvu. Když tam necháš starou barvu, tak to může dělat potíže. Ideální je staré nátěry odstranit až na kov a pak nanášet barvu.
Já jsem takto před pár roky opravoval nátěr na vratech. Očistit vrata od starého nátěru mi trvalo týden a čtyři plechovky odstraňovače starých nátěrů + broušení flexkou a copánkovým kotoučem. Pak jsem vzal kompresor a vrata jsem za jeden den stihl nastříkat dvěma vrstvami barvy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.