Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
zvažuji koupi bytu, ve kterém má aktuální majitel nájemníka. Jak s výpovědí v případě koupě? Ve chvíli, kdy nabydu vlastnického práva, původní nájemní smlouva zaniká nebo přechází na mě a já dávám výpověď dle standardního §2288 s výpovědní lhůtou 3 měsíce?
Děkuji za odpovědi.
6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení
tj
2x
Pokud si někdo koupí nemovitost s tím, že tam chce třeba sám bydlet, nevidím jediný důvod, proč by nájemník neměl akceptovat? Hlavně jednat slušně a ohleduplně. OZ jasně... ale nájemník není vlastník. Pokud bude důvodem právě to, že nemovitost byla koupena za účelem užívání vlastníkem, tak nemá nájemník podle mě u soudu stejně šanci. Navíc nechápu proč by se někdo držel zuby nehty v nájmu, odkud ho chtějí vyštípat, když stejně musí vědět, že je jen nájemník a ne vlastník a dříve, či později, by stejně musel stěhování řešit. Ve smlouvě to určitě bude jasně stanoveno.
Na druhou stranu, pokud nemovitost nechci pro užívání pro sebe, nebo pro někoho svého blízkého, a nájemník je v pohodě a platí jak má, nevidím jediný důvod k jeho vystěhování, akorát risk, že ten další bude mnohem horší. Bordel v bytě dokážou udělat i na první pohled slušní lidé. Máme zkušenost v rodině s takovým člověkem.
Důvod (zásadní věc) ale tazatel neuvedl.
Na druhou stranu, pokud nemovitost nechci pro užívání pro sebe, nebo pro někoho svého blízkého, a nájemník je v pohodě a platí jak má, nevidím jediný důvod k jeho vystěhování, akorát risk, že ten další bude mnohem horší. Bordel v bytě dokážou udělat i na první pohled slušní lidé. Máme zkušenost v rodině s takovým člověkem.
Důvod (zásadní věc) ale tazatel neuvedl.
Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.
Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]