Nevim, jakou konkrétní ma tazatel na mysli, ale z Aliexpresu jsem jich pro sebe a příbuzný koupil už minimálně 5 za cenu kolem 7 stovek včetně dvou baterek. Dodání z CZ skladu druhy den. Stejný se tady prodávají za dvojnasobek. Samozřejmě baterky jsou z nicmoc článků, ale do některých jdou třeba z Makity a pak je to jiný kafe. Mě se osvědčilo z těch dvou přiložených akupacku vytvořit jeden paralelní (uvnitř propojit a slepit) + přidat k článkům balancery a není problém s tím uříznout třeba trám, což samostatně každá baterka byla opravdu jen na větvičky.
Nemám. Vyhodnotil jsem to jako zbytečnost. Na větve do 2cm používám kvalitní nůžky Gardena, na větší pak rovnou el. řetězovou pilu. Ta minipilka zase nemá takovou rychlost řezu,aby to bylo nějakým přínosem.
kenav
Jses na žebriku jednou rukou se držíš a druhou rukou minpilkou režeš,to dokážeš s motorovou pilou?
amperr
kenav: Jde to. Ovšem záleží na el. pile. Je Pila a pila. S historickým kouskem EPR-30S od Narexu to není velký problém. Akorát musí dát člověk bacha, když mu klesne ruka, aby si neprořízl pravý koleno. Bezpečnosti práce zdar.
Měl jsem jí několikrát půjčenou od souseda, byl jsem velice spokojen, když vidím akci, tak přemýšlím, že si jí koupím, ale vždy si řeknu..."už nic nebudu dělat".
Pak si říkám, proč jsem si jí již nekoupil.
asd1
Tyhle keply mají hlavně pomalý řetěz. Radove lepší jsou profi zahradnický pilky, ovšem radove jinde je i cena. Ovšem vyplatí se to. Kdo nemá prachy tak nůžky a kvalitní ruční pilka. Používám maly nůžky bahco, pákový nůžky, dlouhý nůžky na klacku a z el.pil jednorucku makitu 241 a pak klasickou 2 kW makitu/dolmar s motorem v ose
Ten řetízek je hodně "hladovej", takže i při nízký rychlosti bere silný piliny. Ale dost se kouše.
asd1
Pomalý řetěz se kouše a hlavně nedělá čistý řez. Kromě toho tyhle parodie na pilu nemají mazání, musíš namacet do oleje, nasucho se rychle vydre lista i články řetězu. Hračka na pár rezu...
To vše je bohužel naprostá pravda. To mazání jsem úplně zapomněl zmínit, co tam není, tím se pře/prodejci nechlubí Já, pokud ji používám, tak co řez, to caknu na lištu trochu oleje. Je to o zvyku, doma často řezu starou Narexkou, kde se maže ruční páčkou, takže já na to nezapominam. Ale třeba skorotchán mi pilku po prvním použití skoro omlatil o hlavu- chtěl si s ní na chatě naivně nařezat dřevo na zimu (má typ s delší lištou) a ani ho nenapadlo mazat Já pilku vozím už nejmíň 2 roky někde na dně kufru v autě a třeba v kempu na dovolený je dřevo na ohýnek připravený razdva. A s mojí "dvojbaterkou" opravdu není problém ani 10cm průměr.
Narazil jsem na tuto pilku jipos.cz/... vypadá skvěle, ale baterie 88 V? Asi typ, v popisu je 36V, ale je toto skutečnost? A další, kapacita 26000mAh? Tedy 26Ah? V žádném případě...Snad 2,6Ah... Takže pozor při objednávce... doplněno 05.03.24 22:48:
Minulý týden jsem otestoval Aku prořezávací pilu100 mm Li-ion CXT 12V/1x2,0Ah Makita, UC100DWA01. Dobře sedne do ruky, není těžká a především s mazáním řetězu...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.