Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nový sodastream

Od: eva* odpovědí: 6 změna:

Po 5 letech mi oděšlo zařízení na perlení vody SODASTREAM-hledám teď tedy nějakou náhražku. Všimla jsem si ale, že u nejprodávanějších přístrojů, se dnes používají nějaké zacvakávací lahve bez závitu (já mám tu klasickou šroubovací). Zajímá mě proto, zda jdou i tyto staré láhve se závitem používat v přístrojích, kde se láhve zacvakávají.

edit: Pod pojmem láhve, mám na mysli bombičky s náplní.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Dobrý den, nejdou použít. Staré jsou s modrým přebalem a nové jsou s růžovým přebalem, jsou právě takhle barevně oddělené, aby nedošlo k záměně. Modré do klasických šroubovacích, růžové do nových "nacvakávacích". Nemají tedy stejný mechanismus.

hodnocení

1x

Všude píší , že lahve jsou univerzální, proto by měly jít i do nových systémů sodastream

citace z webu:

Univerzální lahev SodaStream lze použít ve všech výrobnících SodaStream, které umožňují užití plastových lahví. Je praktickým řešením věčného problému, jak se během dne, doma, v práci či na cestách napít a netrápit se přitom s lahvemi na jedno použití a následnými hromadami plastového odpadu.

Ano jsou záměnné, ale ty na vodu. Tlakové lahve nejsou záměnné!-

hodnocení

0x
Nelze je použít. Jedná se o jiný systém připojení CQC. Dlužno dodat, že i láhve na vodu došly časem změn. Původně se používaly buclatější a šroubovaly se, zatímco později byly užší a delší a nacvakávaly se. Ty buclatější fungovaly i v novějších přístrojích, ale opačně to nešlo, protože láhve byly příliš dlouhé.

hodnocení

0x
Existuje redukce ze starých na nové allegro.cz/...

hodnocení

0x
Nejsou záměnné, ale myslím že by neměl být problém je vyměnit za nový typ za cenu náplně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]