Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přečerpávací stanice s drtičem jakou zvolit hadici

Od: danielko odpovědí: 7 změna:
Zdravím, mam v plánu si pridelat do garaze WC, nemam moznost udelat klasicky odpad a proto mam v planu poridit precerpavaci stanici s drticem. Do ni bych napojil WC a umyvadlo. Chci se zeptat jakou zvolit hadici aby odpad šel tlakem do kanalizace. Prumer je tam 40mm. Myslite ze by slo použít hadici PE40 ktera se používá na vodu? Kanalizaci mam vzdalenou cca 40 metrů.
Přečerpávací stanice s drtičem jakou zvolit hadici

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Nemyslím si, že by to bylo vhodné. Na odvod splašků použijte odpadní HT potrubí 40mm, lépe 50mm.

hodnocení

1x
Pouzijte potrubi HT 40. Nejlepe postupujte podle navodu vyrobce.

hodnocení

1x

Namiesto hadice to odporucam vyskladat z HT systemu.

hodnocení

0x

GRUNDFOS přečerpávačka má přímo v návodu tabulku minimálního průměru odtoku podle délky a přečerpávací výšky .Klasická vodovodní hadice bude mít problém v kolenech , vyztužená hadice by problém mít neměla

kompresory-vzduchotechnik/...

Jen ta cena je trochu vyšší než u HT potrubí

I vyztužená hadice bude mít problém. Přečtěte si, na co je to vhodné- k čištění kanalizace od fekálního vozu. Tedy rozbalíte nádobíčko, vycucnete ,sbalíte a zas odjedete. Problém je s vyspádováním. Hadice se pro trvalé odkanalizování nepoužívají.

@ingjirimares

Určitě znáte ty tabulky u GRUNDFOSU, tam to mají vč. schematu a spádování, v případě že toto dodrží není problém tahat to v patřičné hadici

hodnocení

0x

Zdravím.Když u nás před pěti roky obec zprovoznila obecní gravitační kanalizaci ,která je ve vzdálenosti 120metrů od mého domu tak jsem byl nucený pořídit tlakovou přečerpávačku (stavebnice) a firma mi k ní dodala i hadici PE 40 ,musel jsem použít jednu spojku dodává se ve 100metrech a vše funguje bez problému ,jen než mi ji firma zakopala tak se ujistili,že je to typ hadice co se nemusí obsypávat pískem,což na 120 metrů není malé množství.Takže z mé zkušenosti doporučuji koupit PE 40 do země.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]