Nejste přihlášen/a.
Ahoj vsem!
Mam staru stodolu, z ktorej by som chcel mat garaz. Vyzadovalo by to vybourat dieru na garazova vrata v obvodovej zdi.
Chcel by som vrata o sirce 2m, takze stavebni otvor cca 2.4m?
Hlavne by som sa chcel spytat jestli je to staticky mozne a na postup. Je to docela stara stodola a velka diera. Vyzadovalo by to velmi dlhy preklad.
Ta zed je z palene tehly, je tenka, len hrubka tehly - 14 cm, su tam take tri staticke prvky - siroke sloupky na krajoch a v strede. Ta dira by teda vyzadovala zrusit ten stredny podperny sloupek. Neviem ci by to ta stena zvladla.
Dalo by sa s tymto nieco vymyslet alebo je to na statika? Alebo na zbourani
Diky za jakoukoliv radu
to je lépe postavit znovu, jinak to bude vypadat stále jako zbor. a vybourat prostřední sloupek tak to spadne na hlavu..
Taky jsem to počítal podle cihel nahoře..
Byla by vhodné lepší detail a přesný rozměr. Tam u těch okýnek.
Mate pravdu, toto je cca 180cm, to by bylo idealni reseni, aby sloupky zustali, ale bohuzel to by bola moc uzka dira
Tak jak sa tak divam na odpovede, je to jasne Este mam jeden napad - plan B, udelat nejake tie dvere do tej steny na boku - to je len dreveny rost, s OSB deskama, tak mozno osadit garazove vrata do toho. Viem ze by bolo najlepsie to zhodit a postavit tam garaz novu, ale pride mi to luto, ked to este stoji. S nejakou malou investici by som to rad este par rokov udrzal na nohach, neni to uplne hnila stavba, aj ked sa to tak moze zdat.
Určitě to jde i místo OSB desek, ale stále Vám zůstane stará stavba, která bude určitě vlhká, bude problém s omítkami atd.
Za 5-10 let bude říkat, jak to mokré odizolovat.
Vlhká garáž.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.