Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kyselý zápach v chatě

Od: adela* odpovědí: 15 změna:
Dobrý den. V dřevěné chatě se nám vyskytl kyselý zápach. Přes zimu je neobývaná, suchá. Voda vypuštěná a zavřená. Vše jsme vyklidili, zkontrolovali a na nic nepřišli. Když zatopíme nebo vyvětráme tak to na chvili zmizí ale potom se zase objeví. Poradíte prosím co, nebo z čeho by to mohlo být? Už jsme zoufalí...

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

slon
hodnocení

3x

Jsem si vcelku jistý, že původ pachu je v kamnech, respektive v komínu, kde v zimních měsících dehet natáhne vlhkost a to je ten kyselý zápach.

Já jsem si zase na 99 % jistý, že to dehet není. Vlivem přirozeného komínového tahu by se zápach odvětral sám. Ale dehet s vlhkostí, že smrdí kysele? Že jsem se natopil v kamnech ale nikdy jsem se s tím nesetkal. Naproti tomu, chatka, v které se nevětrá, tak po příjezdu smrdí. Zvlášť pokud je natřená všude možně, na zemi máte PVC a další jiné smrady. Tak je to celkem normální. Ještě mě napadlo, jestli není někde od domácích zvířat pročůraný roh.

Můžete poslat i foto , třeba někoho něco ještě napadne.

Já si naopak myslím, že to je jedna z možností. Pokud se v kamnech topí dřevem, je vzniklý dehet silně kyselý. A ve studené chatě žádný komínový efekt nefunguje, někdy naopak může být proudění v komínu opačné.

adela*
hodnocení

Když ale kamna otevřu, tak zápach necítím. Nicméně jsem nějaký čistič koupila. Děkuji

hodnocení

2x

Před pár lety se mi objevil velmi nepříjemný zápach v chatě, ale byl spíš nasládlý (ale to je věc názoru). Po dlouhém hledání jsem zjistil, že pochází z výkalů sršního hnízda na půdě. Odstranění hnízda nepomohlo, abych se toho zbavil, musel jsem vyříznout část nasáklého stropu pod hnízdem.

hodnocení

1x

Muze to byt i odpad, vyschnuta voda v sifonu z umyvadla nebo z podlahove vpusti.

ltz
hodnocení

1x
Myši tam můžou být. Nastavte pastičky. Nebo i to dřevo může pracovat, může se tam dát hmyz. Nebo pod základy něco hnije.

hodnocení

1x

Nyní jsem dočetl chat o údajném odstranění zápachu z maleb, možná je to i váš případ. Povedlo se to odstranit.

interierove-barvy.heureka/...

adela*
hodnocení

Děkuji, mrknu na to. Na podlaze máme PVC ale nelepené. Kousek jsem odkryla a cítím jen gumu a drevotřísku pod ním.

hodnocení

0x

Moc nejakeho zvierata? Napr kuna niekde pod strechou? Kuny oblubuju neobyvane miesta ...

hodnocení

0x
Z vlastních zkušeností se toho nezbavite.
Jsou chaty, které se musí občas obyvat.

A jsou chaty, které jsou neobývané, protože se už obývat ani nedají. Pak stačí zapálit a je za chvíli po smradu :-D

adela*
hodnocení

Děkuji za odpovědi. Chata není úplně neobývaná, jezdíme tam občas, větráme, občas zatopime v kamnech. Myší smrad známe, na půdě v domě jich je dost, ten to nebude. Chata je přízemní, půdu nemá, střecha je rovná. Ty odpady ještě jednou prověřím a hnízdo vosí bylo pod střechou, to ještě také omrknu. Zvláštní je,že když zatopíme tak zápach není cítit...

adela*
hodnocení

Když kamna otevřu, tak ale zápach necítím. Nicméně koupím nějaké čištění a komín dnes vyčistíme. Děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]