Dobrý den. V dřevěné chatě se nám vyskytl kyselý zápach. Přes zimu je neobývaná, suchá. Voda vypuštěná a zavřená. Vše jsme vyklidili, zkontrolovali a na nic nepřišli. Když zatopíme nebo vyvětráme tak to na chvili zmizí ale potom se zase objeví. Poradíte prosím co, nebo z čeho by to mohlo být? Už jsme zoufalí...
Já jsem si zase na 99 % jistý, že to dehet není. Vlivem přirozeného komínového tahu by se zápach odvětral sám. Ale dehet s vlhkostí, že smrdí kysele? Že jsem se natopil v kamnech ale nikdy jsem se s tím nesetkal. Naproti tomu, chatka, v které se nevětrá, tak po příjezdu smrdí. Zvlášť pokud je natřená všude možně, na zemi máte PVC a další jiné smrady. Tak je to celkem normální. Ještě mě napadlo, jestli není někde od domácích zvířat pročůraný roh.
Můžete poslat i foto , třeba někoho něco ještě napadne.
Já si naopak myslím, že to je jedna z možností. Pokud se v kamnech topí dřevem, je vzniklý dehet silně kyselý. A ve studené chatě žádný komínový efekt nefunguje, někdy naopak může být proudění v komínu opačné.
adela*
Když ale kamna otevřu, tak zápach necítím. Nicméně jsem nějaký čistič koupila. Děkuji
Před pár lety se mi objevil velmi nepříjemný zápach v chatě, ale byl spíš nasládlý (ale to je věc názoru). Po dlouhém hledání jsem zjistil, že pochází z výkalů sršního hnízda na půdě. Odstranění hnízda nepomohlo, abych se toho zbavil, musel jsem vyříznout část nasáklého stropu pod hnízdem.
Děkuji za odpovědi. Chata není úplně neobývaná, jezdíme tam občas, větráme, občas zatopime v kamnech. Myší smrad známe, na půdě v domě jich je dost, ten to nebude. Chata je přízemní, půdu nemá, střecha je rovná. Ty odpady ještě jednou prověřím a hnízdo vosí bylo pod střechou, to ještě také omrknu. Zvláštní je,že když zatopíme tak zápach není cítit...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.