Nejste přihlášen/a.
Paní Ájo, pokud jste ještě někde v léčebném zařízení, vyžádejte si tam trochu té dezinfekce, která v každé nemocnici bývá u dveří při vstupu na oddělení a pak i u dveří v jednotlivých pokojích. Nebo si ji kupte v nemocniční lékárně nebo cestou domů v drogerii. V době covidu bývaly tyto dezinfekce úplně všude. Možná máte doma zbytek. S touto dezinfekcí doma sahejte na věci. Přehoz vyperte, koberec nechte být. Na 99 % Vám nic nehrozí, ale i psychiku je potřeba držet v klidu, proto ta drobná opatření.
Kolegové rádcové, máme radit, nemáme úplně všechno bagatelizovat. Z čísla u nicku je vidět, že tazatelka má vyšší věk. V tomto věku má právo být na sebe opatrnější než mnozí jiní.
A nemá to náhodou něco společnečného s poradte.cz/... a Vy se cítíte soběstačná a stydlivá? Kamarádka hledá - Vy se vracíte- hm...
@mnd Dobrý postřeh
Tady je vůbec hodně lidí co se stydí a lžou a když se na něco dotazují tak je to pro kamaráda,příbuzného,známého,blízkého atd...a přitom mají problém oni. Jen nechápu za co se stydí stejně je nikdo nezná
Jana222 - není to vždy tak. Minimálně třikrát jsem se zde na něco ptala pro někoho jiného. Vybavují se mi dotazy pro dceru, kamarádku a známou paní. Sama jsem to vždy navrhla, protože vím, jak to zde chodí. Do dotazu jsem to vždy připsala mimo jiné proto, abych dala najevo, že na případné doplňující otázky asi nebudu umět reagovat.
Podobně mohla tazatelka (možná stále ještě v léčebném zařízení) jiné nepohyblivé spolupacientce navrhnout, že se zde poptá na pečovatelku.
UV lampa, zkušenosti nemám, takže nevím, jaký výkon bude potřeba. Mám akumulárorovou pracovní svítilnu, na které se krom bílého světla dá přepnout na UV zážení, ale výkon je tak na rozpoznání falešných bankovek, na desinfekci by to nestačilo.
Nejšetrnější desinfekce se používá denně a jmenuje se mýdlo. V dobách koronaviru pdem zevně používal mýdlo a vnitřně lihovou desinfekci, třebas slivovici.
V podstatě každá desinfekce půsodí změny, chlór (savo a spol), peroxid vodíku, líh (alkohol), ozón, UV záření.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.