Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,chtěl bych se zeptat,jaký je možný postih když si obecní kanalizaci otevřu sám.Zrovna jsem dostavěl barák ale obec k otevření kanalizace po mě chce kolaudaci.Vim že hodně lidí bydlí v domě i bez kolaudace tzn. že mají otevřenou kanalizace.V této obci jsou také nezkolaudované domy kde lidé žíjí tak nevim,jestli paní starostka která již nám všem kteří teď nově staví chce jen znepříjemnit trochu život.Vim že je jako normalní chtít kolaudaci k otevření obecní kanalizace a že tedy nechce nic nenormálního a já se taky snažim kolaudaci vyřizovat co nejrychleji jen mě tlačí čas k nastěhování.Proto když půjde do tuhého,rád bych kanalizaci otevřel.Děkuji za radu
Příslušné předpisy jsem sice nestudoval, ale nedokážu si představit kolaudaci stavby BEZ funkční kanalizace podle projektu. Pak by by celý případ, mírně řečeno, trochu zmatený.
"tak si zajistěte otevření ať můžete dům užívat"
jakmile mi dáte kolaudaci, obec ihned zařídí, otevření kanalizace. Zde to mám černé na bílém, podepsané starostou.
Ještě nějaké nejde? Ale stále to nevysvětluje Vaši radu s kaděním u starostky.
Metaxxa, je to tak. Musí přesvědčit starostku, že je mimo. Možná jí to vysvětlí na stavebním úřadě a když ne , tak rovnou s babou do blázince
Pane mettaxo®, dám Vám trošku za pravdu. Asi před 8 lety jsem jezdil na kole mezi stavebním a katastrálním úřadě v Pardubicích. Páč je to kousek od sebe.
Potřeboval jsem zapsat něco do katastru, ale o tom musí rozhodnout stavební úřad, ten zase sdělil, že k tomu potřebuji dokument od katastru, a ten zase, že toto nedává, páč to není třeba a že ta paní musí dát toto. Dokonce jsem se i bavil a vyřizoval pozdrav od té paní z toho druhého úřadu.
Celkem 7x jsem jel z jednoho úřadu do druhého...ale zvítězil jsem.
Takže tuším, jak někteří úředníci postupují, i nelogicky.
Otevřením asi myslíte začnout používat napojení na obecnou kanalizaci?
jaký je možný postih****pokuta.
Ano,jedna se mi jen o par mesicu nez se zkolauduje dum,nevim jak vysoka pokuta by mohla byt.Ted platim za pronajem 42tisic takze kazdy mesic se to scita co me tam nepustej
Také nechápu, co sdělujete. Nepletete si pojmy? Kolaudaci s vyjádřením správce sítě k napojení? Kolaudaci získáte až nakonec. Tedy ne dřív, než budete napojen na kanalizaci. To nedává smysl
Napojen na obecni kanalizaci budu az po kolaudaci,tak zni od starostky.Ptal jsem se na to pana ktery otevira pro obec tuto kanalizaci a ptal se me zda mam souhlas obce coz nemam nebot musim mit kolaudaci abych ji dostal.Tudiz nejdriv kolaudace domu pote prijde pan,otoci klicem u zaklopky na silnici a jedu si.Proto se ptam co se stane kdyz si sam zaklopku otocim.
Mozna jsem to napsal spatne,omlouvam se.Vse je napojeno jen je zaklopka u obecni kanalizace ktera se klicem otoci a frci se ale tu mi otevrou az po zkolaudovani domu
Nic jineho nez tlakovou kanalizaci nemam,tudiz nemuzu pouzivat dum nebot to z tlakovky nemam kam dostat pryc
ingjirimares - do doby kolaudace se žádné splašky hromadit nemohou, protože v nezkolaudovaném domě se nemůže zdržovat nikdo, kdo by je produkoval.
Otevřou až po zkolaudování domu? Normální postup je ten, že správci sítě předložíte projekt přípojky a ti se vyjádří, že s připojením souhlasí. Pak to projde stavebním řízením a nakonec získáte stavební povolení. Pak provedete přípojku a potřebné zkoušky přípojky a vše pak přiložíte ke kolaudaci. Jak si starostka představuje kolaudaci přípojky kanalizace bez provedení vodotěsnosti potrubí, kdy se potrubí musí naplnit vodou. Kam to asi odteče? Máte ty zkoušky už provedené?
A co takhle předčasné užívání?
Předčasné užívání řeší §236 zákona č. 283/2021Sb. Stavební zákon. Proč to nezkusit?
A do předčasného užívání nemá obec co mluvit. Je to věc stavebního úřadu a stavebníka.
Nerozumim co mi chcete timto rict Proste bez souhlasu obce si otevru kanalizaci,takze pokud to zjistej,budou to resit.Na zadny predcasny uzivani oni nehrajou,kolaudace jinak nebude povoleni obce k uzivani.Kdyby to slo jinak tak bych se tu vubec neptal
Pro me je jedina moznost pokud kolaudace bude delsi,tak je otevreni na vlastni pest nebo placeni dalsich najmu pres 40k mesice.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.