Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Obecní kanalizace

Od: fualme odpovědí: 33 změna:

Dobrý den,chtěl bych se zeptat,jaký je možný postih když si obecní kanalizaci otevřu sám.Zrovna jsem dostavěl barák ale obec k otevření kanalizace po mě chce kolaudaci.Vim že hodně lidí bydlí v domě i bez kolaudace tzn. že mají otevřenou kanalizace.V této obci jsou také nezkolaudované domy kde lidé žíjí tak nevim,jestli paní starostka která již nám všem kteří teď nově staví chce jen znepříjemnit trochu život.Vim že je jako normalní chtít kolaudaci k otevření obecní kanalizace a že tedy nechce nic nenormálního a já se taky snažim kolaudaci vyřizovat co nejrychleji jen mě tlačí čas k nastěhování.Proto když půjde do tuhého,rád bych kanalizaci otevřel.Děkuji za radu

33 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bekr
hodnocení

7x
Zákon o vodovodech a kanalizacích §32, odstavec 1, písmeno f. Provozování kanalizace bez souhlasu orgánů veřejné správy. - pokuta do 100 000 Kč. Více zde podnikatel.cz/...
Plnou palbu Vám asi napoprvé nedají. Pokud by vám mělo trvat zkolaudování baráku déle než dva měsíce, tak už se to (vzhledem k nájmu 42 tisíc, který nyní platíte) vyplatí, i kdyby vám plnou palbu náhodu dali. Je to na vás.
fulame
hodnocení

Tohle je rada kterou jsem si tady přál,moc děkuji

Nechci Vás strašit, ale správce sítě si dovede poradit i jinak. U nás se "neposlušným" na chodníku nad špinglí "objevil" silniční panel (cca 600 kg betonu a železa), a měli "po ptákách".

hodnocení

1x

Příslušné předpisy jsem sice nestudoval, ale nedokážu si představit kolaudaci stavby BEZ funkční kanalizace podle projektu. Pak by by celý případ, mírně řečeno, trochu zmatený.

To je jako, Co bylo dřív - vejce nebo slepice?

Co bude dřív, napojení zkolaudovaného baráku, nebo kolaudace až po napojení.

I když z tazatelova dotazu to vypadá, že je vše napojeno, jen to začnout používat. Ale až po kolaudaci.

hodnocení

1x
Já bych chodil kadit starostce před dům…jak ona k tobě, tak ty k ní.

Starostka dodržuje platný řád, proto jí potrestáme?

Není snad kolaudace založena na funkční kanalizaci? Když ze stavebního úřadu přijde paní na kontrolu a začne řešit kam jde odpad? Nikam nejde, máme to zavřené. Hmm tak si zajistěte otevření ať můžete dům užívat a pak vydám rozhodnutí.
Nebo je to jinak?

"tak si zajistěte otevření ať můžete dům užívat"

jakmile mi dáte kolaudaci, obec ihned zařídí, otevření kanalizace. Zde to mám černé na bílém, podepsané starostou.

Ještě nějaké nejde? Ale stále to nevysvětluje Vaši radu s kaděním u starostky.

Metaxxa, je to tak. Musí přesvědčit starostku, že je mimo. Možná jí to vysvětlí na stavebním úřadě a když ne , tak rovnou s babou do blázince :-D

Milane, zřejmě jste nikdy nepotkal paní důležitou ze stavebního úřadu, která kontroluje stavbu. Já ano a takovou nějaká starostka nebo dokument od ní nezajímá. Ta chce mít splněné podmínky jinak rozhodnutí nevydá. Tohle je střet dvou úřadů a je to nesmysl, ale stává se to i například v hypotéce a čerpání peněz na stavbu domu.
Tahle kanalizaci nepustí, dokud nebude kolaudace a ta kolaudaci nedá, protože není kanalizace a ty jsi uprostřed kola a nemůžeš nic…
Stavíš dům a další část peněz můžeš čerpat až po stavbě obvodové zdi? No ale materiál se zdražil a firma ti to bez doplacení nedostaví, ale banka peníze nepustí, dokud nebude ta zeď…a kde jsi? V pytli. Takových tragédií je vícero.

Pane mettaxo®, dám Vám trošku za pravdu. Asi před 8 lety jsem jezdil na kole mezi stavebním a katastrálním úřadě v Pardubicích. Páč je to kousek od sebe.

Potřeboval jsem zapsat něco do katastru, ale o tom musí rozhodnout stavební úřad, ten zase sdělil, že k tomu potřebuji dokument od katastru, a ten zase, že toto nedává, páč to není třeba a že ta paní musí dát toto. Dokonce jsem se i bavil a vyřizoval pozdrav od té paní z toho druhého úřadu.

Celkem 7x jsem jel z jednoho úřadu do druhého...ale zvítězil jsem.

Takže tuším, jak někteří úředníci postupují, i nelogicky.

hodnocení

0x

Otevřením asi myslíte začnout používat napojení na obecnou kanalizaci?

jaký je možný postih****pokuta.

fulame
hodnocení

Ano,jedna se mi jen o par mesicu nez se zkolauduje dum,nevim jak vysoka pokuta by mohla byt.Ted platim za pronajem 42tisic takze kazdy mesic se to scita co me tam nepustej

Kdo to zjistí, že jste se již napojil? Risk je zisk?

fulame
hodnocení

1.Bude divné,že se v baráku svítí ,jsou zaparkovaná auta přes noc a když projede starostka může jí to dojít.

2.Pak mi to přijdou po kolaudaci oficiálně otevřít a já jí nebudu mít zavřenou.

Proto radši chci to nejhorší a jaká je pokuta.

jirib
Tak asi "hlídáte stavbu"...Né?
S takovou prkotinou si neumíš poradit a kolauduješ barák?

hodnocení

0x

Také nechápu, co sdělujete. Nepletete si pojmy? Kolaudaci s vyjádřením správce sítě k napojení? Kolaudaci získáte až nakonec. Tedy ne dřív, než budete napojen na kanalizaci. To nedává smysl:-D

fuulame
hodnocení

Napojen na obecni kanalizaci budu az po kolaudaci,tak zni od starostky.Ptal jsem se na to pana ktery otevira pro obec tuto kanalizaci a ptal se me zda mam souhlas obce coz nemam nebot musim mit kolaudaci abych ji dostal.Tudiz nejdriv kolaudace domu pote prijde pan,otoci klicem u zaklopky na silnici a jedu si.Proto se ptam co se stane kdyz si sam zaklopku otocim.

Podmínkou kolaudace domu je ale vyřešení odkanallizování domu. Vyřešení odvodu splaškových a srážkových vod. Takže jak to máte v projektu vyřešené? Dočasná žumpa?

fulame
hodnocení

Máme tlakovou kanalizaci

fulame
hodnocení

Mozna jsem to napsal spatne,omlouvam se.Vse je napojeno jen je zaklopka u obecni kanalizace ktera se klicem otoci a frci se ale tu mi otevrou az po zkolaudovani domu

A do doby kolaudace se vám splašky hromadí kde?

fulame
hodnocení

Nic jineho nez tlakovou kanalizaci nemam,tudiz nemuzu pouzivat dum nebot to z tlakovky nemam kam dostat pryc

ingjirimares - do doby kolaudace se žádné splašky hromadit nemohou, protože v nezkolaudovaném domě se nemůže zdržovat nikdo, kdo by je produkoval.

asd1
Jasně a dělníci serou u plotu.. Toika je povinna?
Chápu že starostce je jasné že chtějí bydlet před kolaudaci a tohle je dobrá paka jak jim v tom zabranit, neni blba;)

Otevřou až po zkolaudování domu? Normální postup je ten, že správci sítě předložíte projekt přípojky a ti se vyjádří, že s připojením souhlasí. Pak to projde stavebním řízením a nakonec získáte stavební povolení. Pak provedete přípojku a potřebné zkoušky přípojky a vše pak přiložíte ke kolaudaci. Jak si starostka představuje kolaudaci přípojky kanalizace bez provedení vodotěsnosti potrubí, kdy se potrubí musí naplnit vodou. Kam to asi odteče? Máte ty zkoušky už provedené?

hodnocení

0x

A co takhle předčasné užívání?

doplněno 20.02.24 22:23:

Předčasné užívání řeší §236 zákona č. 283/2021Sb. Stavební zákon. Proč to nezkusit?

doplněno 20.02.24 22:24:

A do předčasného užívání nemá obec co mluvit. Je to věc stavebního úřadu a stavebníka.

fulame
hodnocení

Nerozumim co mi chcete timto rict:) Proste bez souhlasu obce si otevru kanalizaci,takze pokud to zjistej,budou to resit.Na zadny predcasny uzivani oni nehrajou,kolaudace jinak nebude povoleni obce k uzivani.Kdyby to slo jinak tak bych se tu vubec neptal:)Pro me je jedina moznost pokud kolaudace bude delsi,tak je otevreni na vlastni pest nebo placeni dalsich najmu pres 40k mesice.

asd1
Suchej hajzl a vodu na mytí vylejes, prat můžeš ve verejny pradelne nebo u známých. Všechno jde řešit. Nebo koupíš obytnak, karavan a pak zase prodás..
Předčasně užívání má svoje pravidla, koukni na to.

chemické WC.

Pořídit lejtu a splašky do ní provizorně svést ještě nad zemí (pokud to nějak lze), nebo přečerpávat z podzemí. Vývoz nebo čerpadlo sice nejsou zadarmo, ale pořád lepší než pokuta či hádky.
Kuriozita by byla, kdyby starostka během kolaudace dostala průjem... Sorry paní starostko, opravdu to u nás nejde... :-D
kejki

Na dvorku může stát toitoi, není to tak drahé a každý to uvidí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]