Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prohledal jsem diskuzi a nenašel podobný případ. Měním v domě klasické ventily na termostatické v Korado Klasik radiátorech, a u pátého radiátoru nastal problém. Jak je takový speciální klíč na šroubení, tak jsem jej použil, nicméně borec co dával šroubení do radiátoru tak to dorval nafest a po 10 letech se nepovedlo sundat nátrubek z vnitřního závitu radiátoru. Vnitřek nátrubku, jak jsou tam ty zobáčky o které se opře klíč, tak se strhly. Existuje na to nějaký vytahovák zalomených šroubů v takovém průměru nebo odřezat např opravátorem převlečnou matici a zkusit to hasákem povolit? Obávám se, aby se ta mosaz nezbortila, tak jestli tam přece dovnitř nevložit nějakou trubku o kterou by se to popř opřelo. Pak dotaz - nahřívat ten nátrubek? Nějaké jiné tipy? Předem moc děkuji za nápady.
Já bych zkusil pomocí převlečné matice dotáhnout nějaký protikus (třeba původní ventil), dotáhnout pořádně převlečnou matici a pak to zkusit pomocí šestihranu na matici vytočit.
Když to nahřeješ horkovzduchem nebo hořákem, tak se sice obě části šroubení roztáhnou, ale třeba se tam něco uvolní. Taky můžeš z venku stříknout do závitů nějaké mazivo.
Když nepomůže nic, tak můžeš posunout tu převlečnou matici k tělesu radiátoru a zkusíš chytit to šroubení za vyčuhující kousek čelistmi hasáku.
A když nepomůže ani to, tak rozřízni matici na dvou místech a sundej ji. Pak ti tam zůstane dost materiálu na uchycení hasákem.
Som za opatrne odstranenie matice (urcite nie flexou, ktora hadze iskry a tie sa zapecu do laku na radiatore), navrtal by som tam seriu otvorov a dorazil to pilkou na zelezo.
Ohrev je otazny, teplom sa zvacsi priemer a moze to drzat este viac, na druhej strane velke teplo ciastocne znici konope a veci to pomoze. Su aj specialne penetracne oleje na povolovanie zavitov.
Ked bude matica dole, velky hasak asi postaci. Este mozete zabranit preklzovaniu napr vyvrtanim diery okolo 4 - 5mm a prestrcit skrutku s maticou, nech ma hasak oporu, nahradite tym strhnute vnutro.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.