Nejste přihlášen/a.
Zdravím diskutující,
na severní straně domku se nám na terase a omítce dělá s postupem let zelená řasa (viz foto). Fasáda (omítka) je silikonová, pod ní minerální vata, děláno před 7 lety, terasa dtto. Na terase je to tím, že není tolik vyspádovaná, aby se tam nedržela voda, tam jsem to asi i čekal, ale hlavně tu fasádu bych rád očistil. Máte na to nějaký spolehlivý, nepříliš násilný způsob?
Děkuji za všechny rady!
Použijte osvědčený profesionální prostředek: detecha.cz/...
Nechte přes noc působit a následně bude nutno stěnu očistit kartáčem a případně i naředěným chlornanem (Savo), pokud zůstanou fleky. Po vyčištění stěnu napusťte přípravkem proti růstu řas a mechů, který je určen na povětrnost, tedy se nevymývá ze zdiva (resp. vymývá velmi pomalu) a má tedy dlouhodobé účinky. Např. zmíněný Sanatop Prevent.
Omýt vodou , nesmí mít moc velký tlak aby to nervalo i omítku, případně kartáč a saponát,
Jinak (už si nepamatuji přesně) ale cca po 5 letech by se měl provádět ochranný fungicidní nátěr !
Ona je Wapka a je taky wapka (tedy neberu rozdíl značky!) Měli jsme "wapku" na mytí fasády a z podlážek na lešení rvala třísky, Kdysi dávno v kasárnách připřekonzervaci jsem používali na část techniky origo Wap-ku a než se poondila brala voska nečistoty z pancíře OT, pak jsme dostali Evopur a ta brala při stejném režimu ale bez saponátu i barvu, až na kov.
Jestli najdu, tak sem vložím vido jak jsme v Branné před zateplením myli "wapkou" fasádu ...
Wapku půjčuju z půjčovny. Tam obvykle mají trochu silnější. Spolehlivě různé mechy i z fasád vyčistí.Při tom se dělá i chodník. Taky spolehlivě čistí. Vždy při tom mám trysku až těsně před materiálem a to je těch zmiňovaných 10-20 cm. Osvědčila se obyčejná co dělá proud do plochy , ne rotační. U rotační jsem byl dřív mokrý.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.