Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oprava voděodolné tapety

Od: petrm odpovědí: 8 změna:

Odlepily se mi rohy voděodolných tapet a zkroutily se. Potřeboval bych poradit nějaké lepidlo, které by tapetu změkčilo a přilepilo zpátky. Máte s nějakým lepidlem dobrou zkušenost? Děkuji za rady.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

amperr
hodnocení

1x

Uvolněnou omyvatelnou tapetu jsem dolepoval zředěným Herkulesem (rozmíchat ve víčku od PET lahve s trochou vody). Nanášení štětcem (uzmul jsem dětem z potřeb na VV). Po aplikaci štětec vymýt teplou vodou a vrátit potomkovi ;).

petrm
hodnocení

Potřebuji, aby tapeta změkla a mohl jsem ji narovnat. Bude herkules fungovat?

amperr

Můžeme vést diskusi založenou na domněnkách a předpokladech. Já to nevím, protože netuším, co přesně se skrývá pod označením voděodolná tapeta (není tapeta jako tapeta). Dobrá zpráva pro Vás je, že "změkčovadlo" není Herkules, ale voda. Tedy není problém vzít třeba novou kuchyňskou houbičku nebo čistý hadřík a zkusit z rubové strany tapetu namočit. A uvidíte. Buď bude totálně nenasákavá a voda vyschne bez vlivu na tapetu, no a nebo to zabere, pak můžete nastoupit s lepidlem. Ředění lepidla se provádí jednak kvůli změkčení, jednak kvůli snazší aplikaci.

petrm
hodnocení

Já vycházím z toho, že když jsem tu tapetu kupoval, tak mi k ní prodali nějaké lepidlo. To jsem na tapetu nanesl, nechal asi 15 min působit, tapeta změkla a já jsem jí nalepil na stěnu.

amperr

No vidíte. Vždycky je několik možností. Tak buď seženete to originální lepidlo, pak máte jistotu, že to bude fungovat a nebo budete při pokusech zažívat mírný adrenalin. Pokud jste měl názor, že existuje jeden postup pro všechny druhy voděodolných tapet, tak já tak optimistický nejsem.

petrm
hodnocení

Tu tapetu jsem lepil před více než 15 lety, takže na lepiidlo si nevzpomenu. Doufal jsem, že se ozve někdo, kdo řešil podobný problém.

hodnocení

0x

Po 15 letech máte tapetu s dožilou životností. Strhnout,vyrovnat podklad, nalepit jinou

petrm
hodnocení

Nebo zbourat dům a postavit nový, když tento má 65 let.*ee*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]