Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, včera jsem na jedné zdi natahoval perlinku a vše bylo v pořádku. Pod lepidlem neprosvítala. Dnes jsem to byl zkontrolovat a po částečném zaschnutí lepidla perlinka začla na některých místech prosvítat. Budu ještě přes to štukovat, tak se chci zeptat, jestli částečné prosvítání perlinky nevadí nebo jestli bych to měl přetáhnout ještě slabou vrstvou lepidla?
milý začátečníku, perlinka nesmí být vidět, nesmíte vidět její strukturu, jinak je to špatně.
Jaký materiál je pod perlinkou?
Pod perlinkou je jádrová omítka. Mám to tedy přetáhnout znovu slabou vrstvou lepidla? Jedná se o jednu zeď cca 2x3m.
proč máte jádrovou omítku, na ní lepidlo s perlinkou a pak štuk?
kde jste našel tento postup?
dejte tam kvalitní štuk a hotovo.
doplněno 03.06.10 19:31:samozřejmě že ji tam nechte a dejte kvalitní štuk a hotovo.
doplněno 03.06.10 20:18:dejte kvalitní štuk, třeba Salith MHF PII
je to kvalita
lepidlo již nedávejte
bude to OK.
doplněno 03.06.10 20:49:klidně můžete
Tu zeď jsem hodně rozkopal kvůli novému vedení elektriky a přívodům vody do kuchyně. Poté jsem ji opravoval znovu jádrovou omítkou a perlinka mi byla doporučena abych se vyvaroval případnému praskání v napojování nové omítky na starou. Perlinka už je na zdi, takže už ji tam nechám. Šlo mi o to, jestli stačí silnější vrstva štuku na prosvítající perlinku nebo je lepší ještě slabá vrstva lepidla.
Nevím, co je keraštuk. Co Vám řekli, když jste jej kupoval? Teď k perlince, vůbec nevadí, když je trochu vidět struktura. Oštukujte to a štuk prlinku schová. Taky jsme to tak dělali. Ať se dílo podaří. PT /stařenka/
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.