Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

EPS 150 na podlahu

Od: vikos® odpovědí: 6 změna:

Ahoj,

na tepelnou izolaci budu dávat pod beton EPS v tl.150mm a rád bych se zeptal, zda nebude problém, když místo 1ks 150 dám 2kusy v tl. 100 a 50mm (nebo jiná kombinace, aby to ve výsledku dalo těch 150mm)? Koukám totiž na nabídku stavebnin, co mám v okolí a zdá se mi, že ta 150 moc v nabídce není :-/

Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jendad
hodnocení

5x
Samozřejmě jsou lepší dvě vrstvy kdy se prekryji spáry. Já jsem dával dvě peticentimetrove z polyse 100z a na to pak dvě osb 12mm co jsem dal též přes sebe aby se spáry překrývají a sesrouboval . Práce se mě líbila, žádné patlani s betonem.

hodnocení

4x

Je úplně jedno zda dáte jednu tlustší vrstvu nebo dvě tenší. Takže jedno zda dáte 50mm a na to pak ještě 100mm nebo pak jen jednou 150mm ! Jiak pokud budou dvě vrstvy , nesmí být spára na spáru! vždy se musí překrývat!

jen maličkost podlahový polystyren nese označení EPS100Z a pak teprve tl daných desek. oproti tomu fasádní nese označení 70F ...

lmgify

Isover FAQ: "V současné době se materiál EPS 100Z již nevyrábí a k dispozici je pouze universální Isover EPS 100 s parametry původního ISOVER EPS 100S (tj. stabilizovaný materiál)."

lmgify

Tak pardon, vypadá to, že jen Isover přestal dělat 2 verze. Ostatní výrobci typ Z stále ještě vyrábí. Omlouvám se.

hodnocení

4x

Je jedno, z kolika vrstev se dělá skladba izolace. Příklad z jiného domu. Položíte ne lepenku desku 5-8cm silnou, po celé podlaze, Na to rozvody elektriky, vody odpady. Opět položíte polyš, silný tak, jak je nejsilnějčí trubka. Polyš dáváte až k trubce, ke kabelům, takže je to vše mezi deskami. Přes to opět dáte verstvo polyše, 5-8cm, Nebo systémové deska na topení. Rozměry síly polyše jsou různé, dle místních podmínek.

hodnocení

Děkuji všem za odpovědi

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]