Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pákový kávovar

Od: denis odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, mám cca týden starý pákový kávovar ETA Storio 6181. No a už se mi dvakrát stalo že po spuštění se voda nemohla dostat skrz kávu v páce a rozletěla se všude okolo... chci se zeptat jestli nevíte zda je to problém špatnéno upěchování či namletí, nebo by mohl být vadný kávovar. Děkuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x
Pokud se voda rozletěla všude okolo, nebyla páka ve správné poloze...i když voda neprojde naplno kávou, nesmí se dostat "okolo". A taky to znamená, že káva je moc jemná... čerpadlo má problém protlačit vodu, nemelte kávu tak jemně. A případná vada kávovaru je na posledním místě, není sice vyloučena, ale vidím to na problém s obsluhou

hodnocení

1x

Příliš jemně namleto.

veronica
hodnocení

0x

Až se vám zadaří, tak je dobré si pamatovat, že nejlepší kvalitu kávy získáte z prvních kubíků výtažku, který se dále naředí převařenou vodou. Plnit šálek přes vylouhované pokrutiny je dobrý jen pro nenáročné balíky.

denis
hodnocení

Nevím o čem mluvíte popravdě :D

hujer

Bhž i já ne, paní se asi prepila (tím kafem asi ne).

Říká, že lépe větší kafe chutná, když se udělá malé a dolije čistou převařenou vodou, než když se udělá přímo velké v kávovaru, kdy voda teče dlouho přes už vylouhovanou kávu.
Vyzkoušeno však nemám, já piju espresso :)

hodnocení

0x

Dobře nasazená páka nesmí propustit vodu mimo spodní výstup. V horní části je těsnění, které tomu, pokud je v pořádku, zabrání. Pouze v případě, že je káva namleta hodně na jemno, nebo je sítko ucpáno po delší době provozu (což nebude váš případ), tak se šálek plní delší dobu. A pokud má presovač časové dávkování, tak se, za nastvenou dobu, nenaplní šálek úplně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]