Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výstavba nového plotu

Od: karol odpovědí: 27 změna:

Dobrý den,

řešíme výstavbu nového plotu. Chtěla bych bránu která by zajížděla do země, slyšeli jste někdy o takovém systému? Našla jsem jen v zahraničí ale chtěla bych nějalkou českou firmu. předem děkuji za odpovědi

Karolína

Výstavba nového plotu

27 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Slyšel jsem o takovém systému v minulosti, když jsem se snažil navrhnout hydraulický pohon takové brány.

Co si vzpomínám, tak tam bylo hodně nedořešených problémů a bylo to dost finančně nákladné.

Byl požadavek na zajištění současného vysouvání a zasouvání (synchronizace levé a pravé strany). Byl požadavek aby se při určitém zatížení brána zase spustila do spodní polohy. Nemám tušení jak by bylo zajištěno, že nedojde k zaplavení prostoru brány pod úrovní terénu. Jakékoliv nečistoty mohou zaseknout bránu při jejím pohybu (zásek kamínků při posouvání profilů přes otvory v podlaze) nebo se v prostoru pod zemí budou hromadit nečistoty. O namrznutí konstrukce v zimě ani nemluvím. Další neznámá je bezpečnost brány a zabezpečení takové brány.

Určitě se všechno dá vyřešit a určitě si ten, kdo to vymyslí a vyřeší, nechá dobře zaplatit.

riva
hodnocení

5x

Něco takového může chtít jedině (technicky nepolíbená) ženská.

karol
hodnocení

Mám střední průmyslovou školu a vyšší odbornou :)) Jen mě zajímalo jestli se na tomto foru nenajdou lidé s rozšířenými obzory nebo řemeslníci co s podobným problémem mají zkušenosti. To že vy nezkoušíte nic nového a máte nízké nároky na život není můj problém, hezký den...

kenav

Škola jaký obor?

karol
hodnocení

Pozemní stavby a pak architektura :))

kenav

Tak to :)ale napad*jasne*

amperr
hodnocení

5x

Moravská firma vadit nebude?

vsb-kovo.cz/...

17.02.24 23:19

*palec*

jirib
Až vám to někdo ohne autem nebo lešeňovkou,tak to fungovat nebude...
Jedině,že jste vyhráli jackpot ve Sportce...
VSB-KOVO se u vás zabydlí...
amperr

jirib: U nás ne, u tazatelky. My máme bránu z roku 44, tam mi stačí "jednou za 10 let promazat zámek a panty". Firmy netřeba...

karol
hodnocení

Díky, to se bude hodit :))

hodnocení

3x

Takovéto brány se dělají jen u opravdu luxusních objektů, které se nevidí moc často. Věřím tomu, že je to hezké a elegantní ale na druhou stranu bych se ptal na trvanlivost a údržbu, která jistě bude mnohem náročnější než u běžných otočných nebo posuvných bran. Náročné to bude z hlediska udržení brány v provozuschopném stavu, dále na zajištění zvýšené bezpečnosti. V podzemí brány musí být instalované čerpadlo pro odčerpání záteků vody. Dále mě napadá neustálé zanášení otvorů jemným pískem,hlínou atd.. V místě instalace podzemí brány nesmí být instalovaná žádná podzemní inženýrská síť, která by byla s bránou v kolizi. To může znamenat zásadní problém pro rozhodování o její instalaci. Zvýšená vlhkost podzemí brány bude mít větší vliv na podzemní části brány a celkovou její trvanlivost. Celková složitost a náročné technické řešení bude klást zvýšené požadavky na pravidelnou kontrolu a údržbu.Ptal bych se tedy na zkušenosti těch, kteří to už mají a mohu říci, že jsem takové řešení zatím nikde neviděl a myslím si, že se takových ani moc nenajde.

hodnocení

3x
Taky nechápu, proč tolik negace. Zkušenosti nemám, ale technicky to možné je, protože to neodporuje fyzice. Je to jen otázka peněz a prostoru. Ani spodní vody nebude problém, když se to udělá na 100%. Pod zemi se tvoří celé místnosti a domy, tak co je nějaká brána?

hodnocení

2x
Asi takhle. Když se chce, dají se udělat takřka nemožné věci. Tohle bude jedna z nich. Když se kolem toho bude chodit, nakonec se někdo najde, kdo na to kejvne.
Jen bych řekl, že samotná brána bude několikrát dražší, než celý zbytek plotu, i kdyby to byl plot kolem půlky vesnice.
Snad vždy se dá najít ještě jiné řešení. Tohle mě připadá, že se někdo chce za každou cenu trochu lišit. Lišit od ostatních se určitě bude, o tom žádná.
karol
hodnocení

Tohle řešení mi přijde elegantní a zajímavé, jistě je levnější branka na panty ale ta není podnětem této diskuze (a samozřejmě proti ní nic nemám)

Pokud máte dost peněz a vhodné podloží, ve kterém lze vykopat hlubokou díru, tak hurá do toho.
BTW: Rusáci podobný systém použivají na železničních přejezdech.

jirib
Na přejezdech je to trochu odlišné...
Ne do hloubky dvou a více metrů metrů ...

Máš pravdu, že toto řešení je skutečně zajímavé, jestli elegantní, to záleží na vkusu každého soudruha, že?

Že to bude stát raketu, to je jistá věc. Jen vybetonovat tu díru, kde to bude namontovaný bude za raketu, plus tenhle vehement. Vidím to celkově na několik set tisíc. Ale jelikož nejsem z oboru, mohu se hluboce mýlit a můžeš za to zaplatit podstatně více.

hodnocení

1x

To by som nechcel ani zadarmo, pozrite si len tu pumpu na cerpanie vody, ktora tam je nakreslena. Bude to zberac listia, prachu a kamienkov, neprakticke na udrzbu.

karol
hodnocení

Přímo u toho výrobce mají všechny možné problémy znečištění popsané, neříkám že bych chtěla přesně tento typ, spíš jestli někdo něco takového vůbec v čr dělá :)

hodnocení

0x

Udělat jde všechno. Pochybuju ale, že Vám to udělá nějaká česká firma. Je to řešení určitě zajímavé a originální, ale drahé a neskutečně náročné na provedení, provoz a údržbu. Žádná firma asi nebude riskovat, že k Vám bude muset pravidelně 2 roky jezdit na časté záruční opravy (co po záruce je už jiný oriblém).

Když nechcete bránu na pantech, zvolte odsunovací do strany. To je dneska běžné a celkem rozumné řešení.

doplněno 16.02.24 17:33:

Tak vida, amperr takovou firmu přece jen našel. Nicméně na všem ostatním ze svého příspěvku trvám.

amperr

Tak já si to dovedu představit i jako realizaci. Byl by to pěkný projekt. Ještě to chce tým, který by sepsal záruční podmínky a pak už jen jezdit na placený servis...

vili
hodnocení

0x
Ahoj Karol, myslím, že tvůj nápad je úplný nesmysl. Sám jsem každý půlrok překvapený, kolik bahna a prachu tahám z díry pro kolík obyčejné brány na panty. Takže si myslím, že se ti ta konstrukce bude časem zanášet a nebude fungovat.
Cenu neřeším, to je tvoje záležitost, ale já bych si za moje peníze koupil něco praktického.
Jo, promiň, že ti tykám, ale na internetu je to takový rozumný standard, když chceš od někoho poradit a nejlíp zadarmo, že jo. On se tak mezi lidma pak vytvoří takovej lepší vztah, víme?

karol
hodnocení

Nečekala jsem že se strhne taková lavina strachu že se tam zanese bahno, brána je navrhována do polouzavřeného prostoru (střecha nahoře, dlažba dole - je to takový průchod) takže si myslím že s bahnem problém nebude ale děkuji za starost, nicméně hledám řešení ne rady jak ji vyčistit

asd1

Tohle rozchlastej.

Vyrobit to jde, ale je to problémový řešení, obzvlášť pokud nad tim bude střecha a jde to zvedat nahoru..

Bordel šutry i voda padaj dolu do díry kde budou zavazet. Prach, kamínky a v zimě led = je jen otázka času kdy se šprajcne a nepude zasunout, příp. vysunout zpět nahoru. Zablokuje to i jeden kamínek, pokud to nebude mít sílu která šutr rozdrtí. Vysoká cena je to menší zlo..

Plně souhlasím. Nejlépe tento nápad rozchlastat.
Udělat to jde, o tom žádná. Ale stále se tak nějak nemůžu zbavit dojmu, že to bude v provozu samý problém.

km
hodnocení

0x

To budou minimálně statisíce...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]