Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
vím, že se to tu diskutovalo x krát ale mění se stavební zákony a hlavně sazby DPH.
Můžete mi prosím někdo nastínit co vlastně rekonstrukce obnáší? Nechala jsem si vytvořit jednu cenovou nabídku od firmy a jsem zděšená např. 13tis. za odvoz a vybourání jádra mi přijde přemrštěné - ceny bez DPH! Manžel se do toho chce pustit sám, z toho taky moc nadšená nejsem. Taky prosím o nějaký popis jak se dá ušetřit..a co je potřeba.
Jediná konkrétní informace je tu to, že se jedná o umakartové jádro. Nevíme, jestli budete likvidovat celé jádro, jestli bude nové a zděné a z jakého materiálu. Dále nevíme, jestli zůstane dispozičně stejné, teda jestli se nebude měnit rozložení vany, umyvadla a další požadavky, o kterých nepíšete.
Je předpoklad, že to bude to jádro od Kovony Karviná, která tím zásobovala Pozemní stavby od Aše po Čiernu nad Tisou. Až na maličkost je to jádro stejné či je WC zvlášť nebo spolu. Takže obnáší to uzavření ventilů v jádře, odpojení vodoinstalace a odpadu od stoupaček a její demontáž, dále demontáž vany, umyvadla, mísy WC, umakartových stěn a příček, konstrukce pod vanou a toho, co tam ještě vyskočí. To by mohl zvládnout i pan manžel s pomocí jen trochu šikovnějšího kutila. Horší to bude s demontáží elektroinstalace, kterou by měl dělat člověk s kvalifikací.
A máte holé stěny, všude plno prachu, nas..štvané sousedy kvůli prachu a vytopení, protože jste zapomněli...atd. To ale není jen Vaše chyba, stalo by se to i těm řemeslníkům...Vy jste si to udělali spolu s odřeninami zadarmo. Ovšem budete muset ten demontovaný materiál někam odvézt, a to Vám nejlépe poradí Jan Neruda. A zadarmo to ale nebude, i kdyby to šlo třeba někam do lesa... no fuj
Pokud chcete, můžeme na tuto tému psát dále, teda o stavbě nového jádra, co a jak a na co se nejčastěji zapomíná... Stačí říci...
nechte si udělat cenové nabídky od více firem ať můžete porovnávat, potom i od nějakého dobrého zedníka na stavební část a vodoinstalatéra a elektrikáře na jejich práce. A porovnávejte... i tak to firma nadsadí před dohodnutím a překročí po dokončení...většinou...
Momentálně máme průchozí typ - takže wc zvlášť a jádro celkem 3 dveře. Nelíbí se mi taky ta dispozice, že se chodí kolem linky.. proto ji chci přestěhovat zhruba ke vstupu do koupelny - za roh směrem k oknu. Nejhorší bude asi kama se povedou rozvody. Plyn se odpojí to je jasné.
1.varianta - současný vchod do kuchyně bude vchod do koupelny (do kuchyně se bude chodit přes obývák)
2. varianta - zůstane tam úzká chodbička a dveře do koupelny budou až někde tam..
takže jak začít? jako první si nechat zpracovat projektík?
Ideání na čtverečkovaný papír si namalovat půdorys, vybrat vybavení a oslovit někoho, kdo to provádí. Před časem jsem to také řešil a uvažoval, že to budu dělat sám, ale nakonec po zvážení pro a proti, jsem to zadal firmě, která se postará a vše (od bourání, zdivo, vodu a revize elektřiny). Firma to zvládne za 8 pracovních dnů.
Rekonstrukce obnáší to, co jim zadáte, ne? Nebo jak měl být dotaz?
Cena za vybourání co píšete je vysoká, ale berte to tak, že firma bere rekonstruci jako celek a co ušetříte na tom, že si toto udeláte sami, tak vám podraží jinde nebo spíš se na vás vykašlou, protože to pro ně nebude zajímavé.
Vzhledem k tomu, že to dělala dcera loni a vše se dělalo jen svépomoci dá se hodně ušetřit ale trvá to déle. vybourat jádro je otázkou jednoho dopoledne i s odvozem do eko dvora-tam byl poplatek 800 ale jen proto, že na umakartovém jádru byly nalepené kachličky, pokod by byl umakart zvlšť a kachliky taky tak se neplatilo nic. Napíši vám svou adresu a pošlu i fotky ale sem mi to vložit nejde. Pokud tedy chcete E-mail je lidus2000@seznam.cz. Ozvěte se.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.