Nejste přihlášen/a.
NE vše co může obsahovat petrolejové nebo benzinové složky gumu ničí, ztvrdne a popraská a nafukuje se. Guma se čistí lihem a maže buď silikonem, nebo glycerinem
No to je pravda, že na některých (asi silikonových) olejích V sprej je napsáno, že slouží na ošetření gumy
Například na namazání gumového těsnění ve dveřích používám čistě silikonový olej. WD40 je čistič a mazivo, ale jsem názoru, že pryžové těsnění může časem poškodit...
Dobrá otázka. Jelikož je složení WD40 obchodním tajemstvím, nelze jednoznačně odpovědět.
Nelze odpovědět také z důvodu, že nevíme, co si představujete pod pojmem guma.
V zásadě lze říct, že WD40 je ropný produkt a jako takový není přátelský k některým typům pryže. Rozhodně bych byl opatrný u "chemicky odolné" pryže EPDM, ale když ji do WD40 zrovna nenaložíte, nebudete taky pozorovat žádný problém. Naopak olejivzdorná pryž NBR nebo silikonové pryže by měly interakci s WD40 přežít bez problémů.
Surface Compatibility
For all variations : WD-40 demonstrates none to negligible deleterious effect to
plastic, rubber, and metal hard surfaces. This includes Acetal, neoprene/hard
rubber, HDPE, PPS Copolymer Polysulfone, Teflon, Viton, steel, galvanized steel
hot dip, electroplated, copper, brass, magnesium, nickel, tin plate, titanium, and
zinc.
To je takový výčet z reklamního letáku. Tedy oni píšou, že je to technický list .
Píšou cosi ve smyslu, že to neublíží, když...
v první části píšou pro kontakt s pryží, v druhé upřesňují: Tvrdá pryž, viton (florkaučuk). O EPDM se taktně mlčí. Takže jak jsem psal výš, pozor na EPDM, obzvláště v mikroporézní variantě. Tedy ne na těsnění dveří, pneumatiky a tuším hadice chlazení. Na stěrače to asi dávat nebudete. Palivové a olejové hadice, tam je to OK.
Třeba těsnění dveří aut, hadice Ale těsnění v vzduchových rychlospojkykách
Já vím, to je definice na houby, výrobce asi neuvádí snášenlivost s pryží, že?
Nebaví mě na několika místech, 5 domácnostech mít všelijak speciální oleje
Prováděly se nějaké testy (vliv na různé materiály) - výsledek je že gumě (obecně chápanému materiálu) - škodí jen dlouhodobé ponoření (pak některé gumy bobtnají), ale je-li WD40 jen na povrchu - tak dle testů nemá nepříznivý vliv...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.