Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr vnitřních žaluzií

Od: hanap odpovědí: 3 změna:
Prosím o radu, jaké vnitřní žaluzie. Látkové nechci kvůli údržbě, mám je a těžko se omývaji a po 5 letech vypadají hrozně. Dřevěné jsou krásné, ale moc těžké a zabírají moc místa. Hliníkové se v létě moc rozpálí, ale zase údržba je snadná. Existují nějaké hliníkové či jiné, aby v létě nebyly na jižní straně tak rozpálené? Předem díky za typ.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Já si myslím, že je špatně naklápíte. V létě je nikdy nevystavím celou plochou slunci. Vždycky je nechávam potevřené. Také mám okna na jih. Vybírám světlou barvu. Ne bílou a ne tmavou. Krémovou? ;) Už jste se díval na žaluzie "noc a den"? Hodně o nich uvažuji.

doplněno 16.02.24 07:18:

S tou tmavší barvou si nejsem jistá. Ta se zahřívá a v místnosti je jako další stěna. Pak to v ní vypadá jako v kobce. Světlá barva se nezahřívá, ale pustí světlo, ne slunce. Je můj názor, nemám ráda tmu a šero. Vanilková zmrzlina, to je, pro mě nejlepší barva.

hanap
hodnocení

Mela jsem tmave, to je pravda, jsou takové sedohnede, lesklé a opravdu v létě se na nich neudržela ruka. Přemýšlela jsem o hliníkových imitace dřeva... Noc a den se mi moc líbí, ale jsou látkové nebo že by mohly být i třeba omyvatelné?
V paneláku máme klasické starší žaluzie šedostříbrné barvy, svítí tam slunce a ruce na nich udržíte. Teplo v létě dovnitř nijak zvlášť nepouští. Na domě máme látkové rolo, určitě přes devět let, a vypadají pořád krásně, čistě i barvu drží. V Německu míval strýček něco na stejný způsob jako je den/noc, jen to bylo jakési plastové. Celkem slabé, nic masivního , nedělalo to hluk. Název ani výrobce nevím. Jenže je to už patnáct let...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]