Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je možná toxicita nalezeného odpáleného náboje v bytě

Od: kelt odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, několik let jsem měl vystavěnou nábojnicí v bytě, která už byla odpálená. Viz foto. Je možné se intoxikovat takovím střelivem, když ještě ze spodu vypadáváj zbytky střelného prachu? Druhá otázka je, jaké složení obsahuje střelný prach do těchto nábojnic? Děkuji.

Je možná toxicita nalezeného odpáleného náboje v bytě

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

14x

Povětšinou náboje obsahu střelný nebo černý prach, tedy obsahovali,soudobé nwn, Jinak se ptáte pozdě, když jste to měl spousty et doma vystavené,ale jinak oano hrozí vám smrt z vyděšenosti!Jinak nic.

aaa
hodnocení

7x

Doporučuji okamžitě zajít na vyšetření srdce, mozku a zadní části těla. Hrozí Ti smrt z vyděšení. Dneska je zase den pisálků, hrůza to číst. *andel*

doplněno 15.02.24 16:07:

Ještě jsem zapoměl nábojnici odnést ve skafandru do laboratoře a poukázat, že máš důvodné podezření, že to obsahuje azbest. Popřípadě do vlády, tam je plno odborníků na slovo vzatých.

hodnocení

1x

V moderních střelivinách se nejčastěji používá nitrocelulosa, jejíž jedovatost je nízká, dříve se z ní vyráběla i pravítka. Ale netuším, o jakou nábojnici se jedná ve vašem případě, proč jste nábojnici nevypláchl vodou, když ji chcete mít vystavenu?

kelt
hodnocení

Vím že nabojnice klasicke bez otvorů ze spodu jsem vymejval, takze urcite i tuto, ve ktere ale zústal chrastit strelný prach, či co, který uz nešel vyklepat spodem.

Co vám tam chrastí netuším, ale na nábojnici to moc nevypadá, není to spíše obal z dýmovnice?

kelt
hodnocení

Me to take napadlo, kdyz jsou dole otvory, a po strane hnedá mezera, ale cekal jsem ze to z vas nekdo odhalí.

kolemjdouci
hodnocení

0x
Svatá prostoto...

kelt
hodnocení

Pokuď se jedná tedy o odpalenou dýmovnici, a je v byté, je zdraví škodlivá?

Vymejte ji teplou vodou, nechte usušit a nic vám z ní hrozit nebude (ono nejspíš nic nehrozí ani teď).

hodnocení

0x

Nábojnice to určitě není, připadá mi to, jako obal raketového motoru.Na dně je u prostřed tryska a po obvodu jsou šikmé malé trysky, které raketu stabilizují rotací.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]