Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přechodka-odsavač par

Od: nestastnik® odpovědí: 4 změna:

Zdravím,

koupil jsem nový odsavač,ten má kulatou díru na odvod,ale já mám ve zdi po předchozím obdélníkovou.Dělají se nějaké přechodky,nebo mě čeká kopání?

Díky

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

rob*
hodnocení

2x

Ano dělají se přechodky, např: eproton.cz/...

Stačí změřit a navštívit nějaký hobby market

hodnocení

0x

Přemýšlím nad tím,jestli to tomu vzduchu z odsavače není jedno, či letí kulatou nebo obdélníkovou dírou... Ano, je možné, že v jistých případech v hranaté rouře můžou vznikat turbulence a odpor třeba v zatáčce bude větší, ale Vám to musí být jedno, celou rouru na odsávání asi stejně nemáte možnost předělat na kulatou. Takže si myslím, že pokud kulatý otvor na odsavači "sedí" proti obdélníkovému ve stěně, je to bez problémů. Přiložte odsavač na správné místo, obkreslete na stěnu tu kulatou díru, při nejhorším trochu sekáčem poupravte, aby se kryly a je to.

Možná je to u Vás trochu jinak, trochu složitější, ale v tom případě nemusí být chybný můj návrh, ale nedostatečné Vaše zadání otázky.

Držím palce, ať s tím máte co nejmíň práce.

cudlyk*
hodnocení

0x

Ahoj,

prechodky z kulate na obdelnikovou se sice delaji, ale predpokladam, ze ve zdi je trochu vetsi dira po starych digestorich. V tomto pripade doporucuji vzit kus pevne kulate roury (podle prislusneho prumeru na digestori, nejcasteji system 125mm, ale muze byt i 100 nebo 150 mm) a na hulvata ji do ty steny zapenit montazni penou. V pripade, ze to bude na viditelnem miste, pena se da zariznout a pretahnout treba stavebnim lepidlem nebo sadrou a premalovat. Pak se to propoji s digestori flexibilni rourou. POZOR! Je nutne pouzit zpetnou klapku, jinak pokazde ucitite rizky od sousedu ;)

Ahoj a good luck!

cudlyk

ladislavtikal*
hodnocení

0x

poradte.cz/... kouknete sem jak sem to delal jinak ji sezenete prechodku v obi

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]