Nejste přihlášen/a.
7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení
bery®
1x
A jak moc drží/nedrží ta "výplň" mezi cihlami? Jde jen o viditelný povrch spár, nebo (mě to tak přijde) se drolí i ten "písek" mezi cihlama skrz naskrz? U stoletého kominu, kde se to rozpadalo skrz a praskaly i některý cihly už jsem se bál do toho víc dloubat, jsem jen očistil co vůbec nedrzelo, promáčel dusperzi, trochu doplnil mastnou cementovou maltou a dvojitě omotal perlinkou a silnou vrstvou zásadního lepidla a znova opakovaně promáčel penetrací. Psasarna, ale asi jediná moznost záchrany komínů v tom stavu.
clas®
0x
asd1
0x
Stačí normální univerzální malta. Nebo jsou spešl spárovací směsi.
Je dobrý všechno co pořádně nedrží vyškrábnout pryč, tyhle spáry jdou dobře projet vrtačkou s 10mm vrtákem - držíš šikmo a jedeš spárou, jde to 100x rychleji než různýma škrabákama. Bez toho to opravíš a za rok to bude vysypaný hned vedle.
Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.
Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]