Nejste přihlášen/a.
V říjnu v CCC koupené boty vykazují v oblasti paty tuto "závadu", jak to řešit?
Nechci o ně přijít, nechci ale nic reklamovat - nějak zalepit? Díky za rady
Pokud nechcete reklamovat, tak nosit, dokud se nerozpadnou a pak zahodit. Na domácí lepení zapomeňte, držet to nebude a definitivně o možnost reklamace tím přijdete..
Mimochodem - když vidím ty sešlapané podpadky, tak jsou ty boty buď výrazně starší, nebo je to předražený šunt (i když 1000 Kč za boty dneska zas až tak moc není), nebo špatně chodíte a není divu, že se to botám nelíbí.
Lepidlo aplikujte na oba lepené povrchy a nechte 10 - 15 minut odvětrat, poté oba lepené díly spojte a silně přitiskněte k sobě po dobu několika sekund.
Tak jsem zvědav, jak to asi udělá
Na tuhle závadu je vhodné jiné lepidlo.
Slepí se to také, ale nebude to mít tu pevnost. Nejvíc se mi na lepení bot osvědčilo PU lepidlo medové konzistence, často prodávané jako truhlářské lepidlo, slepí však téměř vše, nejen dřevo. Ale také se s ním musí umět, protože trochu napěňuje.
Zmíněné PU lepidlo právěže tvrdé není, po vytvrzení zůstává částečně pružné a v tenčí vrstvě i dobře ohebné.
Jednou řed mnoha roky mi takto, respektive ještě víc odloupla podrážka na špičce prac.polobotky. Z noze jsem zkusil no name silikon, co jsem měl pořízen na nějakou opravu (tuším, že z kauflandu, prostě to nejlevnější a "nejhorš"í na trhu?). Říkám, stejně se vyhodí tak co to nezkusit. Ejhle boty vydrželi při práci na stavbách víc jak rok než se to opět utrhlo! Dodnes se mi to ani nechce věřit, že to vydrželo provoz tak dlouho.
tak to si počkám jestli tu je nějaký obuvník, tam už jsi se ptala? Reklamace vady do púl roku se bere jako výrobní vada..
podívejte se podle značky, jestli vám tam nenavaří novou podrážku, mně pro Hanwagy navařili: http://restday.cz/
Mám s Restday také dobrou zkušenost, jen jestli tazatel píše, že boty stály cca 1.000,-Kč, tak nejlevnější výměna podrážky vyjde u této firmy na cca 1.700,-Kč. Takže toto řešení pro něj asi nebude .
Podle obrázku bych tipnul, že to půjde slepit a následně i držet, tedy za předpokladu, že použijete vhodné lepidlo. Když použijete PU lepidlo, šance je velká, jelikož dobře nasaje do materiálů a při vytvrzování napěňuje, takže vyplní nerovnosti a dutá místa. Držet by to mohlo i hustým/gelovým vteřiňákem, pokud tam natlačíte celou tubičku. Možná se vám bude zdát sekundové lepidlo na boty nevhodné, ale opak je pravdou, akorát materiály nesmí být příliš savé, třeba textilní materiály se jím lepí obtížně. Vteřiňákem jsem si nouzově lepil boty před lety na dovolené a vydrželo to do konce jejich životnosti.
Dala bych to do opravny obuvi, pokud se s nima nechcete rozloučit...doma to těžko dobře zatížíte aby to dobře drželo. To jejich obuvnické lepdlo by bylo nejlepší.
Obuvnické lepidlo je v podstatě chemoprén... Tam kde již cca 40 let bydlím bývala dříve vyhlášená obuvnická firma a tam se všechno ve městě lepilo ševcovským popem-což byl v podstatě chemopren. Ať už to byly obklady na zeď, prostě všechno. Ono u chemoprenu se musí nutně dodržet postup, ale málokdo ho dodržuje. Potom drží dost dobře...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.