Nejste přihlášen/a.
Ve vašem odkazu je i oko, sice otvor 18mm bez závitu; co zvětšit na potřebný průměr a zhotovit závit M20? A na stávající závit oka použít prodlouženou matici M20 a do ní závitovou tyč...Nebo, jak radí @kenav, provrtat otvor 18mm na 20-21mma požít dvě matice...a zajistit oko na závitové tyči v potřebném místě...
Sohlas s Nonek - vzít oko 18 mm a tam říznout závit M20. Nechce se mi hledtat přesné průměry, ale podle "oka" bude M20 hlubší jak1 mm z každé strany. Záleží jak to má být pevné/ nosnost ale i ten 1 mm závitu na M20 udrží dost.
Chápu správně, abych koupil tu závitovku s okem z mého odkazu a do toho vnitřního oka něčím vytvořil závit?
peter - závitník nemám. Jsem sice kutil, ale na věci jako závity, provrtávat 20 mm tyče nebo sváření si prostě zatím netroufán, resp. na to nemám výbavu)) Jak píši níže - nápad na závitové tyči: matka - odbočné oko - matka super! Ještě jsem našel kroužek s otvorem, kterých bych ptotáhl tou závitovou tyčí a do něho bych rovnou mohl šroubovat tu odbočnou závitovku. Jen se v tom nějak nevyznám - je v nabídce nějaký kroužek, který by se protáhl tou 20 mm silnou závitovou tyčí a taky bych chtěl, aby ta závitová odbočná tyč, kterou bych do něj šrouboval měla třeba aspoň 8 mm (klidně 10 mm). Děkuji moc
Už jsem se v těch technických listech zorientoval, takže díky. Třeba ještě narazím na něco lepšího, ale toto by případně šlo.
peter: ještě prosba - pokud tedy na závitovou tyč dám systém matka - odbočka - matka, existuje něco jako matka s bočním červíkem, který by zamezoval tomu, aby se s těmi matkami dalo pouhým otočením rukou manipulovat? Aby byly pevně zaaretované v v jednom místě? Zkrátka, aby ty matky držely na závitové tyči a nebylo možné s nimi tak jednoduše otočit
Vůbec jsem nepochopil, oč jde.
Odkaz není, foto malůvky taky ne.
Vy myslíte něco podobného..
Podla mna chce bez zvaracky urobit nasledovne : na zavitovej tyci kratke kolme odbocky tiez so zavitom. Preto tam chce navliect bezne oka, ktore maju zavit, akurat nemaju zavit vnutri oka.
peter - naprosto přesně pochopeno! To mě taky napadlo - protáhnout závitovou tyčí to oko z odkazu v následujícím pořadí: matka - oko - matka a na té odbočce si už ty závitové tyče připojím přes spojovací matice.
milan: ano, jen to co drží chlapík v ruce, bych rád, aby mělo závit a ta závitová tyč byla průměr 20. Jak vidím, řešení se dvěma matkami bude asi nejjednodušší
Závitník 20mm sice mám, ale určitě bych nedělal závit. Dal by ty matky.
Z podobného dělám panty na těžká vrata.
Máte pravdu, že už jsem si několikrát říkal, hergot ta svářečka aspoň z lídlu by se hodila... ale pak jsem se bavil se známým zámečníkem a ten spustil... to takhle nejde, na to musíš mít svářečský kurz (?), kuklu za tisíce, kvalitní diody a je to nebezpečný... tak jsem do toho nikdy nešel. Pak člověk improvizuje, páč kvůli pár svárům nechce někoho zvát, prosit se a dát mu za to třeba tisícovku, aby přišel ještě někdy znova.
taky nemám kurz a měl jsem trafo, nyní Omega 160 invertor a kolikrát se už na zahradě vyplatil. Žena se nestačí divit, protože remcala na co to bude...ale když posledně upadlo kolo u sekačky, docela šikovně, tak to trvalo asi 3 hodiny s rozborkou a sborkou a svařením. Servis by řekl kupte si jinou...nebo by to finančně na tu novou vycházelo ta oprava..
je to o cviku, svařoval jsem celou houpačku,,,
Lidl prodává i samozatmívací kukly, zda vyhoví, nevím, ale předpokládám, že na ešopě bude i nějaká ta recenze.
Diody snad budou v té svářečce.
Bezpečnost, kožené pracovní rukavice a něco nehořlavého na sebe, kurz není třeba, ale pokud se něco stane, asi bude problém z pojišťovnou.
Nejsem zámečník, a svářeč už vůbec ne, ale dělal jsem ve firmě v partě se svářeči, elektro i plyn a něco málo si pamatuji. Třeba že svářeč musí mít koženou zástěru. Ale co třeba známý na baráku občas svařoval, tak měl akorát kuklu, koženkové rukavice, co měl dál na sobě, už nevím, asi jakési montérky, ale zástěru neměl určitě.
Určitě se naldou lidi, co odpoví lépe, než já, tak to berte jako takový nástřel ohledně svařování.
jo vyhoví mám z Lidlu.. jasně vystačí silné montérky ale hlavně vysoké boty, protože struska v botě je zážitek z tanečních..
Tak hlavně, že ten, co mi povídal, že musím mít svářečský kurz, tak sváří v děravých montérkách , prestižkách a teď si ani nevybavuji, jestli má vůbec rukavice, páč jsem ho nikdy v nich neviděl.
rukavoce jsou aby jsi si nespálil kůži utrafialovým zářezním..inak v zásadě třeba nejsou, pokud tedy nevaříš odspodu..
lze dodat podklady ve formátu .dwg /Autocad/ na velkou hrazdu , malá je jen kratší a přidaná zvlášť s ohledem na montáž...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.