Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nakreslit si sám plány

Od: bunapo® odpovědí: 10 změna:

Potřeboval bych si udělat výkres na postavení chaty , nevíte někdo třeba i o starém ale funkčním autocadu , nebo nějakém prográmku na kreslení výkresů? Díky

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Obávám se, že i starý AutoCAD stále podléhá autorským právům. Existovaly různé free klony, ale při poslední potřebě už nefungoval bezplatně ani Dassault. Osobně mám nainstalovaný ruský NanoCAD z předválečné doby, ale dnes může být vše jinak.

mll
hodnocení

2x

Autocad je duševním majetkem společnosti Autodesk, ta si ho hlídá. Ale existuje řada bezplatných alternativ, nikdy jsem to nepotřeboval, ale vím, že existuje freeCAD. A určitě neni jediný.

hodnocení

2x

Žádný kvalitní CAD není zadarmo. A navíc vše je na předplatné.

Můžete zkusit trial verzi Autocadu, bude vám fungovat jeden měsíc.

Zkuste QCad - má dvě varianty: free a placenou. Placená je na rok okolo 40 EUR, se slevou za 33 EUR.

https://qcad.org/

Předpokládá se základní znalost práce v CAD programech a konstrukční znalosti v daném oboru staveb,

krtek6
hodnocení

2x

studenstká verze Autocadu bývá zadarmo

hodnocení

0x

Pokud by stačil 2D cad tak ten se nechá stáhnout a používat jen jako registrovaný.

Ale pokud není zkušenost s nějakým autocadem tak bych začal s tužkou a papírem a až poté cad.

hh
hodnocení

0x

Obávám se, že s takovou otázkou nemá šanci něco naprojektovat )

mrkni na kanál tvrdého Boba ukazuje tam v telefonu jak mu tu jeho stodolu nakreslil projektant, dal za to asi 30 + 40 litru a to je to drzgresle

hh

Tohle

A někde v komentářích tam psal i ten rozpočet kolik platil za za měření na kreslení a vizualizaci stodoly

ps: Proč to píšu, no aby bylo jasný, že když si stáhneš program, a naučíš se s ním, tak to bude trvat měsíce

Daleko jednodušší Tomáš nakreslit si na čtverečkovaný papír, zvláš když jde o takovou jednoduchou věc jako dřevěná bouda na zahradu

Jinak jeden český architekt a zpěvák myslím že prodává tyhle ty plánky, už je to hotový projekt a stojí to pár 1000, a má jich tam desítky možná stovky, jak ono se to jenom jmenuje ,cí líto na Ameriku ale prodává to i v Česku

Obávám se, že s takovou otázkou nemá šanci něco naprojektovat
Nechte to na tazateli, on dobře ví co zvládne. Je zbytečné hodnotit tazatele.

Děkuji-

hodnocení

0x

Já jsem si v roce 2008 stáhnul free verzi Archicadu, namaloval jsem si v ní komplet celý projekt na rodinný domek a na ty výkresy mi dal stavař po konzultaci jen razítko. Chtěli jsme hlavně domek v dispozicích podle svých představ, tedy žádný typizovaný projekt a neměli jsme tolik peněz, abychom si mohli architekta najmout. Povedlo se vše přesně podle našich představ a spokojeně bydlíme. Ten Archicad (nevím už bohužel jaká to přesně byla verze) byl velmi jednoduchý na ovládání a jediné co jsem musel, tak stáhnout některé knihovny materiálů z externího zdroje. Tuším, že to tenkrát byly komíny Schiedel a střešní tašky.

hodnocení

0x
Osobně si myslím, ze pokud si to chcete vykreslit nejak detajlneji, tak je jednodušší i pro lajka to udelat ve 3d. U nejake chajdy nebudou zadne slozite tvary. Pokud si chce člověk nacmarat nejake hrube rozmery, tak to asi fakt staci ctvereckovany papir, pravitko, tuzka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]