Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vodovodní baterie

Od: kata* odpovědí: 9 změna:
Dobrý den,má prosím vliv na teplotu vody nastavení pákové baterie? Myslím tím zda uzavřena , otočená do levá má vliv na teplotu vody.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Uzavřená páková baterie vliv nemá.Otevrřená páková baterie a zavřený STOPventil na sprše vliv má

hodnocení

0x

Uzavřená baterie nemá vůbec na vodu vliv.

kata*
hodnocení

Myslela jsem si to ,ale domácí se odhaduje že to vliv má že ji pak teče více tepla voda kdy já otočím doleva.

Tak to je naprostá hloupost.

111®
V baterii se voda míchá. Kdyz date doleba nadoraz, potece ta nejteplejší voda, klidne 60°C. Na mnozstvi ma vliv zvednutí páky batetie. Rozimime si?

Ale tady jde o něco jiného, pokud jsem správně pochopil dotaz a následnou odpověď, protože s těmi hrubkami nejsou ty věty na první pohled moc srozumitelné. Dotaz zní, jestli se může stát, že někomu jinému poteče teplejší voda, pokud tazatelka zavře svoji baterii a otočí pákou vlevo.

hodnocení

0x

Já to nechápu. Snad od toho páková baterie je, aby se s ní kroutilo doleva a doprava a tím se měnila teplota vody. To je její hlavní účel, ne?

riva
hodnocení

0x

Tuším, že některé pákové baterie měly i v uzavřené poloze propojený teplý a studený přívod. Pokud mají různé tlaky, teče jedna voda do druhé.

Tusite nespravne. Kartus v baterii je vzdy uzavrena…

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]