Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak poznat kvalitní nový píst na pilu?

Od: boban® odpovědí: 7 změna:
Budu rád za další rady ohledně PILY.
Situace-mám pilu Dolmar Ps500, 14let stará. Originální píst stojí dost peněz. To by bylo lepší koupit novou pilu.
Proto hledám kvalitní náhradu, jak poznám kvalitu?
Píst by měl být stejný pro modely:PS460, PS500, PS5000
gronych.cz/...
zahradnidily.cz/...
sefa.cz/...
kasumex.cz/...
Což toho všeho vybrat? *nevi*
Pily se nechci zbavovat, má minimální vibrace a minimální emise, i když nemá katalyzátor, je silna
MOC DÍKY

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

0x

Viděl jsem inzerát zánovní 5105 za pět tisíc, když pohledáš tak najdeš něco podobnýho. Hodně lidí nejspíš přechází na aku pily a tohle je nevyužitý, nařezáno maj obvykle pár nádrží take prakticky nová pila... Určitě výhodnější než oživovat starou pilu kde dáš novej píst a odejde na klice... + možné poškození válce (předpokládám přidřeno..)

5105 je silnější, o půl kila lehčí, řetězka prstýnek atd., jinak je stejná jako 500

hodnocení

Dík za info *palec* Je zajímavý, že je lehčí a výkonnější, snad to není na úkor životnosti.
Přesto bych zkusil třeba aspoň ten píst za 400kč koupit a oživit i tuhle. Tahle moje PS500 není zadrena, právě že za lanko šlo tahat až moc Lehce.
Ale mrknu i na tu 5105 na inzerát
asd1

Pokud nemá kompresi tak jen nový kroužek. Ale fakt to pak rádo odchází na klice - zvětšení komprese a s tim zatížení ložisek.

Sundej vejfuk a koukni na píst jestli neni přidřeno..

těch půl kila rozdíl - karter neni hliník ale slitina hořčíku, lehčí trochu křehčí, ale když to nehážeš z výšky na šutry tak je odolnost dostatečná. 5105 mám 10 let, dřív jsem měl 500 - těch půl kila rozdíl je v ruce znát dost.

hodnocení

Malá komprese-kromě pistni ho kroužku to může někde i přidávat vzduch... Uvidíme
asd1

přisávání vzduchu na kompresi nemá vliv, to si pleteš s chudou směsí..

Horší komprese = buď je přidřená nebo vyběhaný pístní kroužek a už nedrží tlak.. Příp. válec.. Píst se zadírá nejdřív u výfuku a vidět na něj je dírou, když tam budou rýhy tak je jasno..

hodnocení

0x
Pokud není vyloženě přidřená, tak po 15 letech výměna samotného kroužku většinou dost pomůže. A nemá smysl se z ní pokoušet dostat dalších 15 let.

hodnocení

asd1
Co se týká stavu pily
Fotky jsem měl tyhle:Pist a válec na straně vyfuku
Jak poznat kvalitní nový píst na pilu?
Jak poznat kvalitní nový píst na pilu? #2
Jak poznat kvalitní nový píst na pilu? #3

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]