Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
zvažuju v bytě obložit kus zdi tzv. superfinish eco OSB deskami. kronospan.cz/...
Popravdě by mě to nenapadlo, kdybych to neviděl v jedné galerii, kde to měli přetřené lehkou bílou lazurou a vypadalo to celkem zajímavě a dobře. Pak mi vadilo, že by lepidlo mohlo být nějaké neekologické, ale prý právě tenhle typ OSB by z tohoto hlediska měl být v pohodě.
Dotaz tedy je jestli někdo použil OSB jako dekoraci do interiéru a jak je s tím spokojen.
Předem díky za info.
Možná Vám Váš nápad znechutím. To je mi líto, ale řekl jste si o to
OSB desky bych si dovnitř nikdy nedal, protože chodím poměrně často do jedné vinárny, kde si takto velice levně postavili záchody. Celé to sice hezky voní, ale nedokázal bych kolem toho doma projít, aniž bych na toto nemyslel.
Nápad je to dobrý, tyto velkoplošné desky už splňují požadavky ekologie, jako mají i v názvu. Určitě lépe vypadá obklad z kvalitního materiálu zhotovený s dostatečnou přesností a řemeslným zpracováním než ty kdysi tak často používané laťky neuměle vyrobené a amatérsky "instalované"v chodbách či kuchyních.
Viděl jsem více způsobů zpracování a dokončení povrchové úpravy. Je na Vás, jaký máte vkus (a co Vám peněženka a manželka dovolí :D) a věřím, že po prostudování podkladů a uvážení vhodnosti Vašich představ budete s obklady spokojen.
Doporučoval bych finální povrchovou úpravu desky vyzkoušet z rubové strany desky, jinak vypadá Vámi popisovaná (a provedená) bílá lazura, jinak zase průhledný lak a jinak deska napuštěná kvalitnějšími politůrami nebo mořidly. Uvažoval bych i o velikosti obkladu, můj názor je, že velká jednolitá plocha už nepůsobí tak esteticky. pár obrázků na porovnání na:
img.alibaba.com/...
livemodern.com/...
wood-board.com/...
Já Vám nápad neznechutím... je mnoho nápadů a chutí, každý jsme jiný...
Viděl jsem mnoho záchodů, zděných, dřevěných, plechových, rákosových a jiných. Ne všechny hezky voněly, ne všechny smrděly, ale dokážu chodit okolo stěn zděných, dřevěných, plechových, rákosových a jiných bez nějakých záchodových asociací...
Spíše mně něco napadá při čtení slova dacan...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.