Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vysavač na popel

Od: arnika® odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

mám automatický kotel MOCEK 30kW.

V nejvyšší části kotle se usazuje jemný prach. Nechávám vždy kotel večer zhasnout a do rána nechám vychladnout.

Ráno "škrabkou" dodanou ke kotly stáhnu popel ven na lopátku - bohužel to hodně práší.

Chtěl bych použít nějaký vysavač na popel ale bohužel to co prodávají v OBI - Baumaxu a ostatních těchto řetězcech je nevyhovující protože hadice jsou z umělé hmoty a ráno je kolikrát tento "prach" ještě poměrmě dost teplý a hadice ničí.

Máte někdo radu?

Díky Zdenek

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jm
hodnocení

0x
Klidně si kupte lidlovsky vysavač, ale dejte k němu separátor popela. Obyčejný za 600,-... Já si do něj ještě vložil druhý jemný rošt... Většina kousků dostane v první, menší ve druhé půlce. Jemný prach zachytí vysavač, který se nebude tak moc zacpavat.
Separátor čistím vysypanim třeba jednou týdně. Vysavač měsíčně.

aa*
hodnocení

0x

Já jsem si koupil separátor a doma namontoval na plechový sud 50l a používám k tomu vysávač. Druhá možnost, na youtube najdete návody – videa na výrobu separátoru.

Druhý obr. Je originál

Vysavač na popel
Vysavač na popel #2

hodnocení

0x

Žádný vysavač nekupujte a kotel nenechávejte zhasnout.

tm
hodnocení

0x

Já koupil vyloženě na popel Karcher AD 4 Premium - vzal jsem to nejlepší, co nabízeli. Co vám budu povídat - velký špatný, vyhozený prachy. Slibovali hory doly a vysávám tím max smetí na podlaze v kotelně. Filtr hned ucpaný, oklep nic neoklepe - ledy vyndat filtr a vyklepat do popelnice. Takto než bych vysál v topné sezoně kotel, tak by mi to zabralo 2 hodiny. Vrátil jsem se k lopatce + respirátor.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]