Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mora plynová trouba a pečení?

Od: notorik odpovědí: 2 změna:
Dobrý den mám v podnájmu troubu z fotky která není má je stažená z internetu. Zajímá mě jestli se dá v tom to v dnešní době péct nebo vyměnit? Pokud vyměnit stejně by musela být levnější z druhé ruky a stejně bych musel platit plynaře. Kolik se zaplatí za plynaře když zapojuje novou troubu? Plamen je dole funkční ale vůbec tam nejde nastavit na kolik chcete péct nebo takhle. Vyplatí se to vůbec oproti elektrické troubě? Elektřinu i plyn mám od ČEZu. Na kolik by měl vyšel provoz na plno této trouby celou jednu hodinu vkuse?
Mora plynová trouba a pečení?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mate59
hodnocení

6x

Takovou plynovou troubu používáme 25 let,sílu teploty volíte velikostí plamene.Chce to jen zvyk a prax naučit se ji ovládat,mě se v ní peče dobře.Plyn/pouze sporák/ u Innogy platíme 520 za kvartál bez doplatků,domácnost 2 osoby.Nebo si kupte remosku na pečení a sporák jen na vaření.Výhodu vidím v tom, že reguluji teplotu plynu rychle,myslím, že investovat do dalšího sporáku se vám nevyplatí,jen se s tím naučit pracovat.

hodnocení

3x

V troubě můžete péct bez ohledu na dobu. Jestli nejde velikost plamene nastavit, tak je potřeba opravit nebo se seznámit s obsluhou. Je možné, že je výkon řízený termostatem, takže se plameny stáhnou až po zahřátí. I kdybyste se rozhodl sporák vyměnit, tak k povolení a utažení dvou matic nepotřebujete plynaře. Stačí klíč a jarová voda. O spotřebě na vaření vůbec neuvažujte. To jsou korunové položky. Nenechte se zblbnout bulvárními články. Faktem je, že v elektrické troubě se peče lépe, jestli ale máte hluboko do kapsy, tak to není prioritní výdaj.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]