Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Betonové tvárnice + ytong

Od: verka111* odpovědí: 4 změna:

Je reálné postavit obvodové stěny přízemního NED domku ze skořepinových betonových tvárnic se vnějším zateplením polystyrénem 16 - 20 cm a všechny ostatní zdi z YTONGU?( Nelíbí se nám umělé větrání a složité sekání do betonu). Ytong by mohl regulovat vnitřní vlhkost. Nebo je to hloupost? Máte někdo jinou radu prosím? Věrka111

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladislavtikal*
hodnocení

2x

betonstavby.cz/... dobry den ja uz bych se asi radeji priklanel k tomu reseni nez skorepinu tyto tvarnice uz maji v sobe polystyren a muze se jeste dodatecne zateplit a bez problemu muzete pouzit na vnitrni pricky ytong jen sem nepochopil umele verani co tim mate na mysli

verka111*
hodnocení

Dobrý den, díky za typ . Umělým větráním myslím klimatizaci ev rekuperaci. Ten systém s liaporem se mi líbí. Liapor je oproti betonu dobře opracovatelný. Škoda, že nedělají tvárnice s polystyenem alespoň 140 mm.

hodnocení

2x

Verko, na vnitní zateplení musí být odborník, aby vyřešil etaily uložení dalších konstrukcí a příček. Proč nechcete venkovní zateplení?

doplněno 03.06.10 19:11: Verko, omlouvám, se, nějak jsem si to převrátil.
U NED domů se všeobecně doporučuje větrání, **************stejně jako v jiném domě. Asi si pletete pojem NED a pasivní domek.
Nechtěla bych uměle větrat. ***********************************Nemusíte, stačí jen jako u každého domku.
Přemýšlím, jak vyřešit vnitřní vlhkost, která vzniká běžným provozem domácnosti. ***********************viz výše.
Pro obvodové zdi se mi zdá v kombinaci s polystyrenem ideální beton. ****************Je to o názoru, ale beton je lepší jak Ytong. (porobeton)
verka111*
hodnocení

Dobrý den, psala jsem vnější (venkovní) zateplení. Můj hlavní problém je větrání. U NED domů se všeobecně doporučuje umělé větrání. Nechtěla bych uměle větrat. Přemýšlím, jak vyřešit vnitřní vlhkost, která vzniká běžným provozem domácnosti. Proto se ptám na použití YTONGU pro vnitřní zdi. Je hodně nasákavý. Třeba by vlhkost vyrovnával. Pro obvodové zdi se mi zdá v kombinaci s polystyrenem ideální beton.

Díky Věrka111

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]